Middenvoor Elly Huitink, geflankeerd door Ronald Tolkamp (l) en Alex Huinink (r). Foto: Reinier Kroesen
Middenvoor Elly Huitink, geflankeerd door Ronald Tolkamp (l) en Alex Huinink (r). Foto: Reinier Kroesen

Veertig jaar Badmintonclub Varsseveld

Algemeen

VARSSEVELD – Ruim veertig jaar geleden werd Badmintonclub Varsseveld (BVC) opgericht. Zaterdag 27 mei wordt dat gevierd met een sportieve jubileummiddag en feestavond. Medeoprichtster Elly Huitink, met haar 74 jaar de club-oudste, is al vanaf dag één onafgebroken lid en badmintont nog altijd. Alhoewel het ledenaantal stabiel is start binnenkort een grootschalige ledenwerfcampagne met het oog op de toekomst. Daarnaast neemt BVC deel aan het gemeentelijk sportstimuleringsproject 'De Verenigers', voor kinderen en jongeren die een duwtje nodig hebben.

Door Reinier Kroesen

Elly Huitink: "Ik speelde al badminton in Arnhem, waar ik in de jaren zeventig woonde. Ik verhuisde naar Varsseveld en wilde hier verder sporten. Men gaf me de tip naar de plaatselijke apotheek te gaan waar enkele fanatieke badmintonspelers werkten. Samen met onder meer Marius en Jenny van Lienden en Anjo Joldersma hebben we in 1977 BCV opgericht. Vanaf het begin vonden we hier in de Van Pallandthal onderdak, al moesten we na de brand zo'n twintig jaar geleden noodgedwongen een jaar trainen in sportcomplex De Veldhoek. Ook mijn man Hennie (ook 74) badmintont hier. Ik ben nog hartstikke fit en speel om in beweging te blijven, niet meer om te winnen."
Badminton werd in het verleden nogal eens als een bestempeld als een campingactiviteit. Alex Huinink, voorzitter BCV: "De tijd dat ik me moest verdedigen op een verjaardag en uitleggen dat het een echte wedstrijdsport is, ligt lang achter ons. Op woensdagavond trainen alle teams, op de vrijdagavond worden competitiewedstrijden afgewerkt. We hebben een bloeiende vereniging met ongeveer honderd leden. Meer jeugdspelers dan senioren, ons streven is ook opgroeiende jongeren die hier blijven wonen vast te houden en door laten stromen. We hebben in de persoon van Ronald Tolkamp een uitstekende jeugdtrainer die enorm goed met de doelgroep overweg kan." Ronald: "Ik ben overigens bezig een badmintongroep (gemengd/alle leeftijden, red.) op te zetten voor vrijdag overdag. Voor aanmelding of informatie mag men me bellen op 06-13915850. Terwijl we over jeugdaanwas geen klagen hebben stagneert het bij de volwassenen enigszins. De komende maanden start samen met andere regionale badmintonclubs een ledenwerfactie om de verenigingen vitaal te houden. Daarnaast heeft BCV zich aangemeld voor 'De Verenigers', een project opgezet door gemeente Oude IJsselstreek. Een initiatief om voor kinderen van zes tot en met veertien jaar met enige vorm van autisme, of zij die het lastig vinden een passende sport te vinden en hierin te begeleiden. Dit alles onder het motto: 'Ieder kind verdient het om te sporten.'
De jubileumdag begint om 14.00 uur met een uurtje badmintonnen in de Van Pallandthal voor leden, sponsoren en oud-leden. Van 15.00 tot 17.00 uur verzorgen twee topspelers een interactieve badminton clinic. Om 18.00 uur verhuist het gezelschap naar de Gesinkschure (Hofshuus) aan de Leemscherweg voor de feestavond. Oud-leden kunnen zich nog steeds melden via jubileum@bcvarsseveld.nl.


www.badmintonvarsseveld.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant