Het gemeentehuis van Oude IJsselstreek.
Het gemeentehuis van Oude IJsselstreek.

Inwonerspanel maakt zich nuttig

Algemeen

OUDE IJSSELSTREEK - Iedereen die wil bijdragen aan de keuzes die de gemeente maakt of mee wil praten over onderwerpen die in de gemeente spelen wordt uitgenodigd om mee te doen aan het digitale inwonerspanel: 'Oude IJsselstreek Spreekt'.

Door Walter Hobelman

Twee jaar geleden is de gemeente gestart met het inwonerspanel dat bestaat uit inwoners die een paar keer per jaar meedenken over de toekomst van Oude IJsselstreek. 'Met het geven van jouw mening kunnen we samen de beste keuzes maken voor onze gemeente', zo staat op de website van gemeente Oude IJsselstreek te lezen. Aan het inwonerspanel kan iedereen meedoen die in Oude IJsselstreek woont. Als deelnemer van het inwonerspanel, ontvangt men een paar keer per jaar een vragenlijst per e-mail. De vragen gaan over allerlei onderwerpen die in de gemeente spelen. Het staat iedereen vrij om wel of niet de vragenlijst in te vullen. Inwoners kunnen ook zelf een onderwerp aandragen. De deelnemers worden op de hoogte gehouden van de resultaten.
Op dit moment wordt er onderzoek gedaan naar de manier waarop de gemeente met haar inwoners communiceert. Een prachtige mogelijkheid voor iedereen om aan te geven óf en op welke manier hierin iets te verbeteren valt. Er wordt namelijk nogal vaak gemopperd dat die communicatie niet vlekkeloos verloopt, dus deelnemen aan het inwonerspanel is een uitgelezen kans hierin verandering te brengen. Dat dit onderwerp leeft blijkt uit de cijfers. Ruim 350 mensen hebben het onderzoek ingevuld dat op 2 mei is gestart en nog tot 23 mei loopt. Ook de wil om in de toekomst aan dergelijke onderzoeken mee te willen werkt is groot, er hebben zich in korte tijd vierhonderd nieuwe panelleden gemeld. Aanmelden voor het panel is mogelijk via de website: www.oudeijsselstreekspreekt.nl. Bellen en de adresgegevens doorgeven mag ook via het telefoonnummer 0575-760 227. Bij ieder onderzoek ontvangt men dan een vragenlijst per post.
Het onafhankelijke onderzoek- & adviesbureau Moventem beheert het inwonerspanel. Men kan er op vertrouwen dat alle gegevens uitsluitend voor 'Oude IJsselstreek Spreekt' worden gebruikt en nooit aan anderen worden verstrekt. De verwerking van de antwoorden gebeurt volledig anoniem. Dit is in lijn met de Gedragscode voor Onderzoek en Statistiek en de geldende Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).
Bij vragen kan men contact opnemen met Bianca Tuenter of Hannemarie Hardeman van Moventem. Zij zijn bereikbaar per e-mail via info@oudeijsselstreekspreekt.nl of tel. 0575-760 227.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant