Een gevarieerd aanbod aan producten en diensten op een sfeervolle locatie. Foto: Walter Hobelman
Een gevarieerd aanbod aan producten en diensten op een sfeervolle locatie. Foto: Walter Hobelman

'Typisch Gendringse gevoel' ontluikt bij eerste Preuvement

Algemeen

GENDRINGEN - "Alles zat mee. Een sfeervolle locatie, goed weer, een grote betrokkenheid bij de deelnemende ondernemers en zeer enthousiaste bezoekers. We zijn als organisatie dan ook heel, heel, heel erg tevreden", aldus Bart Bresser die als lid van de festijnencommissie van de ondernemersvereniging Gendringen (OVG) medeverantwoordelijk was voor de organisatie van het Preuvement dat zaterdag het dorp Gendringen op een bijzonder indrukwekkende manier op de kaart heeft gezet.

Door Walter Hobelman

Direct na de opening van het evenement liep het terrein rond de kerk al vol met bezoekers en dat ging tot ver in de avond door. "We weten het niet exact, maar we schatten toch zeker tussen de drie- en vierduizend bezoekers te hebben gehad. Veel ondernemers hebben tussendoor thuis nog extra producten opgehaald om aan de vraag te kunnen voldoen. En anderen waren echt volledig uitverkocht. Dat is mooi, maar waar iedereen veel positiever over was, was de grote verbondenheid die men voelde. Het was echt een soort dorpsreĆ¼nie in de open lucht", aldus Bresser.
Op creatieve wijze was er een mogelijkheid geschapen om de Gendringse Dukaten, die als betaalmiddel dienden, toch met pin te kunnen betalen. Daarvoor was de verkoopkraam verplaatst tot dicht voor het pand van Blumer Electro en op die manier was het 'contant geld probleem' opgelost dat onder andere was ontstaan door het sluiten van de geldautomaat van de Rabobank. "Ik vind dat een voorbeeld van de manier waarop alle ondernemers hebben meegedacht en hun betrokkenheid toonden. Er werd gedacht in kansen en niet in onmogelijkheden en dat is de grootste winst voor het dorp Gendringen volgens mij", aldus Bresser. "Gendringen heeft zich van haar allerbeste en zelfs verrassend nieuwe kant laten zien. Dat belooft nog wat voor de toekomst."

Bezoekers van het Preuvement konden kennismaken met een zeer gevarieerd aanbod aan producten en diensten, bijna allemaal aangeboden door plaatselijke ondernemers. Maar ook de vaste marktkooplui en andere, direct bij het dorp betrokken ondernemers kregen de ruimte om zich te presenteren en iedereen het dorp Gendringen te laten 'proeven'. Daarbij was er voor iedereen van jong tot oud van alles te zien en te beleven. Zo waren ook de traditionele ganzenhoedsters aanwezig, waarmee dat typisch 'Gendringse gevoel' extra werd versterkt.
"Dit is zeker voor herhaling vatbaar", blikt Bresser al vooruit. "Sterker nog, op Facebook kan je al lezen dat het Preuvement op 26 mei 2018 in elk geval een vervolg gaat krijgen. Deze week gaan we alles evalueren om er voor te zorgen dat een volgende editie nog meer op maat en naar wens van iedereen kan worden vormgegeven. Door de locatie, zo dicht rond de kerk zijn we natuurlijk in sommige dingen wat beperkt qua mogelijkheden, maar daar staat tegenover dat juist de sfeer die we op deze manier kunnen creƫren zou veranderen als we voor een andere optie kiezen. We zijn het bestuur van de kerk ook zeer erkentelijk voor de gastvrijheid en de medewerking", wil Bresser nog even kwijt.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant