Quand-on-a-17-ans. Foto: PR
Quand-on-a-17-ans. Foto: PR

Quand On A 17 Ans in Filmhuis DRU Cultuurfabriek

Algemeen

ULFT - Het Filmhuis van de DRU Cultuurfabriek in Ulft presenteert op woensdag 31 mei de laatste film van het seizoen 2016/2017: de Franse romantische dramafilm Quand On A 17 Ans (ook bekend als Being Seventeen) uit 2016, onder regie van André Téchiné, met in de hoofdrollen Sandrine Kiberlain, Kacey Mottet Klein en Alexis Lore. De film ging op 14 februari 2016 in première op het Internationaal filmfestival van Berlijn, waar regisseur Téchiné werd genomineerd voor een Gouden Beer.

Het verhaal gaat over Damien, een zeventienjarige scholier die bij zijn moeder Marianne, een dokter, woont terwijl zijn vader als militair op missie is in het buitenland. Damien presteert op school beter dan zijn klasgenoot Thomas. Thomas pest Damien, en Damien pest na verloop van tijd ook terug, en ze vechten vaak. Thomas is de adoptiezoon van een landbouwersgezin. Thomas' pleegmoeder heeft al verscheidene miskramen gehad en nu ze opnieuw in verwachting is en een moeilijke zwangerschap tegemoet gaat, wordt Thomas door de moeder van Damien uitgenodigd om voorlopig bij hen te komen wonen.

De twee jongens worden zo gedwongen met elkaar samen te leven. Ze mogen van Marianne niet vechten, maar doen het soms toch waar zij het niet ziet. Ze hebben echter, worstelend met hun geaardheid, ook seksuele gevoelens voor elkaar. Damien uit die het eerst en worden dan door Thomas ruw afgewezen, maar uiteindelijk monden ze uit in seks en vriendschap.

'Quand On A 17 Ans' (vanaf 12 jaar) draait woensdag 19 april van 20.00 tot 21.45 uur in de Rabobankzaal van de DRU Cultuurfabriek, Ulft. Een kaartje kost 6 euro en is verkrijgbaar aan de balie (de volledige programma flyer is hier ook te vinden) òf via www.drucultuurfabriek.nl.
Het seizoen 2017/2018 gaat na de zomer van start; details worden later bekendgemaakt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant