Regio8 genomineerd voor Beste lokale omroep

Algemeen

ULFT - Lokale omroep REGIO8 is dit jaar opnieuw genomineerd voor de titel Beste Lokale Omroep van Nederland. Dat is dinsdag 23 mei bekendgemaakt door de OLON/NLPO, de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland. De negen genomineerde omroepen presenteren zich half juni voor een vakjury, met onder anderen tv-presentator Toine van Peperstraten. Tijdens de Week Van De Lokale Omroep (6 tot en met 13 september) wordt ter afsluiting de winnaar bekendgemaakt in het Centrum voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Regio8 is onder meer door de voorselectie gekomen door haar professionele bedrijfsvoering waarbij de continuïteit voorop staat. Ook is er gekeken naar de kwaliteit van het nieuws. Andere punten zijn de innovatie en de inzet van de mediakanalen (radio, tv, website, social media). Ook de samenwerking met dagblad De Gelderlander, Omroep Gelderland en het gebruik van nieuwe technologieën vormden aanleiding voor de nominatie. Regio8 is thans voor de tweede maal op rij genomineerd in de verkiezing van Beste Lokale Omroep van Nederland.

"We zijn erg blij met deze nominatie", zegt directeur Peter Berendsen van Regio8 en Optimaal FM. "Ook het afgelopen jaar hebben we met het team gewerkt aan het verder uitbouwen van het Regionaal Mediacentrum REGIO8. Het nieuws over onze streek wordt gebracht via verschillende mediatypen: radio, tv en online. Onze ambitie is om inwoners van de Achterhoek en Liemers elke dag te bereiken via een of meer van onze kanalen. Wellicht is deze tweede nominatie voor onze gemeenten een signaal om hun verantwoordelijkheid op te pakken. Landelijk worden lokale mediaorganisaties met dezelfde professionaliteit ruimer bekostigd."

De genomineerden zijn: 1. Alpen aan den Rijn: Studio Alphen; 2. Bergen op Zoom Zuidwest TV en Zuidwest FM; 3. Eindhoven Studio 040; 4. Enschede: TV Enschede FM; 5. Maastricht RTV Maastricht; 6. Midden Delfland, Westland, Maassluis: WOS Media; 7. Montferland, Oude IJsselstreek, Doetinchem: Optimaal FM; 8. Rotterdam Open Rotterdam; 9. Venlo Omroep.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant