Koersmoment uit de Van Raam Ronde van Varsseveld 2015. Foto: PR
Koersmoment uit de Van Raam Ronde van Varsseveld 2015. Foto: PR Foto: PR

Van Raam Ronde van Varsseveld met uitgebreid programma

Algemeen

DOETINCHEM - De Van Raam Ronde van Varsseveld kent op zaterdag 24 juni vindt de vierde editie. Om 17.45 uur klinkt het startschot van de zogenaamde StriderCup. Dit programmaonderdeel betreft een loopfietsenrace voor de allerkleinsten; kinderen van 3, 4 en 5 jaar. De jonge deelnemertjes gaan op hun loopfiets met elkaar de strijd aan. De wedstrijd bestaat uit enkele series korte sprints (op het wielerparcours) van circa zestig meter met afsluitend een finale. De organisatie zorgt voor loopfietsen en prachtige helmen in de vorm van een dierenkop.

Na de loopfietsenrace is het om 18.15 uur, de beurt aan de oudere kinderen (7 tot 12 jaar) tijdens de Univé Dikke Banden Race. Op het verkorte wielerparcours strijden zij, in drie categorieën om de ereplaatsen. Om 19.00 uur is de start van het Open Varssevelds Kampioenschap. Tijdens deze koers strijden de plaatselijke en regionale toerfietsers voor de dagzege. De Varssevelders strijden daarnaast ook nog voor het door Van Raam beschikbaar gestelde wielershirt, dit als prijs voor de best geklasseerde Varssevelder.

De wieleravond wordt om 20.00 uur afgesloten met het spektakelstuk, wanneer de wedstrijdrenners in de categorieën Amateurs, Sportklasse en dit jaar voor het eerst ook de Junioren, het tegen elkaar opnemen.

Direct na de finish van de wedstrijdrijders (rond 21.30 uur) start, onder begeleiding van live muziek, het slotfeest bij Café d' Olde Mölle.

Ga voor meer informatie of om aan te melden voor de StriderCup, Univé Dikke Banden race of voor het Open Varssevelds Kampioenschap, naar www.rondevanvarsseveld.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant