Con Brio. Foto: PR
Con Brio. Foto: PR

Con Brio in zomerse sferen

Algemeen

ETTEN - Er is de laatste maanden intensief gerepeteerd zodat ook de nieuwe leden van Con Brio voldoende gelegenheid hebben zich het repertoire eigen te maken. Niet alleen het zingen van de juiste noten is van belang, ook schenkt dirigent Nick Moritz veel aandacht aan de teksten en de muziekbeleving. Wat wil je als koor overbrengen, welk gevoel roept de muziek op? Als de vaste pianiste Miriam Versteegen aanwezig is bij de repetitie, heeft Nick zijn handen vrij om nog meer de puntjes op de i te zetten.

Con Brio verheugt zich erg op dit zomerconcert, met twee nieuwe gastzangeressen, begeleid door een talentvolle pianist. Marieke Peters is dirigent van een gospelkoor en brengt als leerkracht op de lagere school de liefde voor muziek over op haar leerlingen. Op haar cd's staan zelfgeschreven liedjes. Deze zingt ze op 17 juni, maar ook brengt ze een aantal nummers met haar nicht Marie José ten gehore.

De zangcarrière van Marie José Köster begon bij de Vrolijke Nootjes in Etten, ook vrouwenkoor Con Brio paste in die loopbaan. Theaterervaring deed ze onder meer op bij Musical Producties Gaanderen, dat gaf een nieuwe dimensie in haar leven. 2016 was een inspirerend jaar voor Marie José, ze ging weer meer tijd besteden aan muziek en wat haar daarin inspireerde. Het resultaat hiervan was een eigen cd, hiervan brengt ze een aantal jazznummers ten gehore.

Stefan Bos
Stefan Bos, een graag geziene pianist bij de koren in de omgeving, begeleidt de zangeressen. Stefan heeft onder andere opgetreden op het North Sea Jazz festival en in het Concertgebouw van Amsterdam. Ook is hij verschillende keren op tv geweest, onder andere bij het Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble, de TV Show van Ivo Niehe en het Kinderprinsengrachtconcert. Stefan was daarnaast de vaste pianist van Karin Bloemen in het programma 100% TV. Hij ontving diverse prijzen voor zijn virtuoze pianospel en speelt op dit moment in diverse formaties.

Voorverkoop
Wie zich ook in de sfeer van dit zomerconcert mee laten nemen kom dan op 17 juni naar zalencentrum Köster in Etten. Toegangskaarten zijn te koop bij zalencentrum Köster en Drogisterij Westerhof in Etten en Ziet Moar's in Terborg.

Meer informatie op conbrio-etten.nl en via Facebook.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant