Garden Rumours treedt op in de Oude Ettense Kerk met Corda Nueva. Foto: PR
Garden Rumours treedt op in de Oude Ettense Kerk met Corda Nueva. Foto: PR

'Zomerdagdromen' met Garden Rumours en Corda Nueva

Algemeen

ETTEN - Met als thema ZomerDagdromen presenteren Kamerkoor 'Garden Rumours' onder leiding van Marcus Jansen en harp- en vioolduo 'Corda Nueva' een muzikale ochtend in de Oude Kerk in Etten.

Het programma van 'Garden Rumours' omvat zowel oude als hedendaagse koormuziek. Opgewekte en soms schalkse middeleeuwse madrigalen en dromerige Scandinavische werken worden afgewisseld met hedendaagse stukken. Bijzonder wordt het lied 'Sure on this shining night' van Samuel Barber. In dit, oorspronkelijk voor koor en piano geschreven, werk begeleidt harpiste Judith Baakman 'Garden Rumours'.
Harpiste Judith Baakman en violist Radbout Post, beiden afkomstig uit Terborg, vormen samen sinds 2016 het duo 'Corda Nueva'. Hun muzikale accent leggen zij bij klezmer en tango. De specifieke stijl waarin zij spelen is de Argentijnse 'a la parrilla'. Dit betekent letterlijk op de barbecue. Bij deze stijl worden de tango's op geïmproviseerde wijze ten gehore gebracht; de arrangementen zijn van tevoren niet bekend, maar worden ingegeven door het moment.

Zondag 2 juli om 11.00 uur begint het concert in de Oude Kerk, aan de Oude Kerkstraat 2A in Etten. De entreeprijs bedraagt 7,50 euro. Voor meer info en reserveringen: hmajacobs0@gmail.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant