Twee tuinen te bekijken met Groei en Bloei. Foto: PR
Twee tuinen te bekijken met Groei en Bloei. Foto: PR

Twee bijzondere tuinen bekijken met Groei en Bloei

Algemeen

AALTEN - Woensdagavond 12 juli organiseert Groei en Bloei afdeling Aalten en omstreken een tuinexcursie naar de tuin van Sienke Luiten, Lichtenvoordsestraatweg 55, en Jan en Joke Mateman, Romienendiek 4 te Aalten.

Het motto van Sienke is: "Alles kan en mag, er wordt alleen iets verwijderd wat mij stoort. Dat pakt heel vaak verrassend uit en soms ook helemaal niet. Ik heb weleens een leuk plantje dat ik in de berm vond, geplant die zich explosief verspreidde. In de groentetuin ben ik wel wat strenger. Groenten en bloemen groeien en bloeien daar, maar 'onkruid' (wat is onkruid?) verwijder ik zoveel mogelijk.

Jan en Joke Mateman beschrijven hun tuin als volgt: "Voor de boerderij ligt de siertuin, de kruidentuin, de moestuin en de boomgaard. In de hoek van de boomgaard is een vogelbosje, omzoomd door een haag van wilde rozen, meidoorns en andere struiken. In de siertuin zijn de borders gevuld met onder andere veel rhodondenderons, taxus- en buxusbollen en veel verschillende ouderwetse vaste planten. De laatste jaren hebben we geprobeerd wat grassen ertussen te zetten voor een nog natuurlijker effect. Door de vele schaduw doet lang niet alles hier en is het soms puzzelen om voor elke plant de juiste plek te vinden. We laten de natuur verder zoveel mogelijk z'n gang gaan."

De excursie begint om 19.00 uur aan de Lichtenvoordsestraatweg 55.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant