Mira Nouwt overhandigt de brochure aan wethouder Jos Sluiter. Foto: Walter Hobelman
Mira Nouwt overhandigt de brochure aan wethouder Jos Sluiter. Foto: Walter Hobelman

Nieuwe 'ijzersterke' toeristische arrangementen

Algemeen

OUDE IJSSELSTREEEK - Het DRU-industriepark is één van de bekendste iconen van de gemeente Oude IJsselstreek. Het complex bruist van de activiteiten en trekt jaarlijks veel bezoekers. Om deze bezoekers te stimuleren ook andere mooie plekken in de omgeving te bezoeken zijn er in samenwerking tussen de partners op het DRU-industriepark en toeristische ondernemers in gemeente Oude IJsselstreek verschillende arrangementen ontwikkeld.

Door Walter Hobelman

De verschillende arrangementen zijn samengebundeld in een nieuwe brochure 'IJzersterk genieten in Oude IJsselstreek'. In deze brochure zijn ruim achttien arrangementen opgenomen waaruit men kan kiezen. De arrangementen variëren van actief en creatief tot culinair en cultureel en geschikt voor twee personen of voor een groep. "Het zijn ijzersterke arrangementen op en rondom het gezellige DRU-industriepark", vertelt Mira Nouwt van Achterhoek Toerisme. "Ze brengen de bezoekers langs karakteristieke lunchadresjes, sfeervolle theetuinen en wijngaarden en worden gecombineerd met leuke activiteiten en bezienswaardigheden." Het vervoer tussen de diverse locaties is meestal op eigen gelegenheid, maar er zijn ook een paar arrangementen waarbij men vaart over de Oude IJssel of per huifkar wordt vervoerd.
Het eerste exemplaar van de nieuwe brochure is vorige week overhandigd aan wethouder vrijetijdseconomie Jos Sluiter. "Hiermee is een aantal parels uit onze gemeente bij elkaar gebracht. Het zijn werkelijk stuk voor stuk ijzersterke arrangementen waarin cultureel erfgoed en de mooiste plekken in de gemeente samen komen." De wethouder benadrukt dat ook inwoners uit de gemeente zelf er gebruik van mogen maken.
Ook Juliette Hofman, directeur van de DRU-cultuurfabriek, is blij met de brochure. "Het is nuttig en noodzakelijk om als partners samen te werken en lokaal sterke allianties aan te gaan. Met deze brochure en de daaraan gekoppelde samenwerking tussen het DRU-industriepark en de toeristische ondernemers in de omgeving daar om heen laten we zien wat we te bieden hebben. Dit is een heel goede stap om onze gemeente nog beter onder de aandacht te brengen."
De nieuwe brochure is verkrijgbaar via VVV Oude IJsselstreek en bij de informatiebalie van het DRU Industriepark. Op beide plaatsen kunnen de arrangementen ook worden geboekt. Naast de vaste arrangementen is het ook mogelijk om zelf combinaties te maken. Ook daarover is in de brochure alle informatie te vinden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant