Onder grote publieke belangstelling zijn de zwemmers onderweg. Foto: Henk van Raaij
Onder grote publieke belangstelling zijn de zwemmers onderweg. Foto: Henk van Raaij

Zwemtocht

Algemeen

ULFT - Moest vorig jaar de Zwemtocht Oude IJssel nog worden afgelast vanwege de sterke stroming, dit jaar kon het zwemfestijn doorgaan. In aanloop was het prachtig weer maar op zondagmiddag vielen net een paar buien. Jammer, maar het kon de pret niet drukken vond Angelique Stefas van de organisatie. "Alles is gelukkig volgens plan verlopen. De stroming viel nu mee. En we hebben geen calamiteiten gehad. Inderdaad jammer dat het regende, maar gelukkig waren het maar een paar korte buitjes en regende het niet non-stop."

De organisatie kijkt met een goed gevoel terug op het evenement hadden. De deelnemers waren enthousiast. "We hadden 212 deelnemers over vijf afstanden (500, 1.000, 1.500, 2.500 en 5.000 meter). De langste afstanden zaten nagenoeg vol." De 1.000 meter was dit jaar nieuw.

Er was ondanks de buien, zoals ieder jaar, veel publieke belangstelling. "Het parcours is goed te volgen via het fietspad en de zes bruggen." Er waren deelnemers uit alle windrichtingen van Nederland, maar ook veel deelnemers uit Duitsland. Onder de deelnemers ook langeafstandzwemmer Roel van Beek uit 's-Heerenberg, die enkele weken nog de Straat van Gibraltar overzwom in een Nederlandse recordtijd. Op de vijf kilometer eindigde Van Beek als zevende, zo'n tien minuten achter de winnaar op dit koningsnummer, triatleet Bob de Vries.

Op de 2500 meter was Lieze Heuvels uit Silvolde de snelste; Andrea Jäger uit het Duitse Lohmar werd tweede en Karen van Sluijters uit Warnsveld eindigde als derde.
Bij de heren (2500 meter) was de eerste plaats voor Milan Monse uit Nordhorn (Duitsland) voor plaatsgenoot Marvin Beckemper; Wessel Haverkamp uit Arnhem legde beslag op de derde stek.
De 5.000 meter bij de dames werd gewonnen door Nanda de Vries uit Giethoorn. Achter haar pakte de Bennekomse Yvonne de Hilster de tweede plaats en werd Sanne ten Have uit Ruurlo derde.
Bij de heren op de langste afstand ging de zege naar Apeldoorner Bob de Vries. Hij was met een toptijd van 59.55 minuten binnen; tweede werd Arnhemmer Hans Roodzant Senior en derde Albert Stienezen uit Zevenaar.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant