Logeren aan de Jachtlaan in Silvolde. Foto: PR
Logeren aan de Jachtlaan in Silvolde. Foto: PR

Logeren bij Estinea in 's-Heerenberg en Silvolde

Algemeen

SILVOLDE - Wie thuis woont, een beperking heeft en wel eens wil logeren? Of wie een zoon of dochter, broer of zus met een beperking heeft, en hij of zij woont nog thuis en vindt men het fijn een plek te hebben waar hij of zij af en toe kan logeren, zodat het gezin even op adem kan komen, tijd voor zichzelf te nemen of aandacht te geven aan anderen? Denk dan eens aan de logeerlocaties van Estinea in 's-Heerenberg en Silvolde.

De woonlocatie Zeddamseweg in 's-Heerenberg en de woonlocatie Jachtlaan in Silvolde beschikken allebei over een logeerkamer met eigen badkamer en zijn daarmee prima geschikt voor logeren of vakantieopvang. Op beide locaties is er is altijd een begeleider dichtbij die kan helpen. Overdag, maar ook 's nachts. Begeleiders helpen de logees waar nodig, geven tips en zorgen ervoor dat de logee een leuke tijd heeft.

Aan de Zeddamseweg in 's-Heerenberg heeft Estinea een nieuw, kleinschalig appartementencomplex. Het ligt vlak bij het historische centrum van 's-Heerenberg. Naast de 15 appartementen heeft Estinea een logeerkamer beschikbaar. Pascal Huisman, 25 jaar oud, woont thuis bij zijn ouders en maakt regelmatig gebruik van deze logeerplek. Pascal: "Het is een fijne kamer, netjes en groot genoeg. Het is fijn om hier af en toe te zijn." Hij vervolgt: "Het is hier gezellig. Iedereen gaat zijn eigen gang maar toch is er ook altijd iemand in de buurt. Het is ook leuk om mee te eten met andere bewoners. En met begeleiders hier kan ik alles overleggen. Wel zo fijn!"

De logeerplek in Silvolde is nieuw en bevindt zich op de eerste etage waar je met de trap of lift kunt komen. Het is een gezellige logeerkamer met eigen douche en is inclusief gebruik van linnengoed. De kamer beschikt over een apart toilet. Als logee heb je op de kamer de beschikking over een bureau, een televisie met wifi en een radio. De logeerkamer ligt naast de ontmoetingsruimte waar je natuurlijk overdag en 's avonds tot 22.00 uur van harte welkom bent om samen met andere bewoners te eten, te lezen of een spelletje te doen. Er is ook een fijne tuin waar je in de zomer natuurlijk heerlijk kunt zitten. De logeerkamer is voor rolstoelgebonden mensen minder geschikt. Bewoners en begeleiders van deze locatie kijken uit naar nieuwe logees!

Voordelen
Het logeren bij deze woonlocaties heeft veel voordelen. Men komt eens in een andere omgeving en leert nieuwe mensen kennen. Men ervaart hoe het is om eens niet thuis te slapen en ervaart hoe het is om met anderen samen te eten of leuke dingen te doen. Door al deze nieuwe ervaringen ontdekt de client wellicht ook welke dingen die graag nog wil leren. Hiervoor zijn er bij Estinea volop mogelijkheden. Bijvoorbeeld een training in meer zelfstandigheid, zelfredzaamheid en ontwikkeling op weg naar (begeleid) zelfstandig wonen. Estinea helpt graag daarbij.

Voor logeren heeft men een indicatie nodig. Heeft nog geen indicatie, dan helpEstinea graag om die aan te vragen. Neem hiervoor of voor meer informatie contact op met de coördinatoren intake via 088-49 50 210 of via coordinatorenintake@estinea.nl.

Voor meer informatie: www.estinea.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant