Een IVN-gids vertelt over de Plantage. Foto: PR
Een IVN-gids vertelt over de Plantage. Foto: PR

Galgenbergwandeling IVN

Algemeen

ZEDDAM - Vanaf de parkeerplaats Broods, Beekseweg 1 in Zeddam start op maandag 10 juli om 19.00 uur de Galgenbergwandeling. Gidsen van IVN vertellen onderweg. Deze wandeling is er een uit de de serie 'zomer maandagavond wandelingen' van IVN.

Natuurlijk is er tijdens de wandeling weer volop aandacht voor natuur en historie. Hoewel er niets meer van te zien is, was de Galgenberg vroeger de plek waar de Berghse galg op de top van de heuvel stond.
De Galgenberg is een van de heuvels in het Montferland met een hoogte van 66,8 meter. Er is een plateautje vlak naast de top met een panoramisch uitzicht richting het noorden (Doetinchem).

Hier zijn schuilplaatsen voor vleermuizen en steenuilen te vinden, maar ook zandhagedissen vinden hier een goed heenkomen.

In de zomer wordt er op zeven maandagavond een ander uniek plekje van Montferland in een wandeling aangeboden. Deelname aan de wandeling is geheel gratis, hoewel een vrijwillige gift welkom is.
Meer informatie is te verkrijgen bij contactpersoon: Rob van den Dikkenberg, tel. 06-34091373.


Sint Jan Kilder huldigt jubilarissen

KILDER - Muziekvereniging Sint Jan Kilder sluit het seizoen traditioneel af met een concert. Meestal buiten, maar met de kans op regen vond het 'Barbecueconcert' op 1 juli in het Kelrehuus plaats. De Malletband, het leerlingenorkest LEGO en het harmonieorkest lieten van zich horen. Tussen de optredens door werden drie leden gehuldigd, samen goed voor 120 jaar lidmaatschap. Trots feliciteerde de vereniging leerlingen die slaagden voor muziekdiploma's.

Monic Peters-Tomassen, Loes Geurts en Bernadette Wienholts-Geurts zijn 40 jaar lid van Sint Jan. Het ging rond 1977 niet zo goed met de vereniging. Gelukkig gingen een paar mannen actief op zoek naar nieuwe leden. In kort tijdsbestek werden de kinderen uit het gezin Geurts lid en Loes en Bernadette spelen na 40 jaar nog steeds in het orkest, terwijl zus Lian vorig jaar al werd gehuldigd.
Monic begon haar muzikale loopbaan op trompet, maar stapte later over naar klarinet omdat de toenmalige dirigent dat instrument beter bij een meisje vond passen. De drie dames zetten zich niet alleen muzikaal in, maar steken bij alle activiteiten van Sint Jan de handen uit de mouwen.

Diploma's
Dean Bleekman (trompet) en Lissa Koster (fluit) slaagden voor het diploma A. Kim Peters, Rinke Nijland (beiden fluit) en Marcel de Wilde (klarinet) behaalden het B-diploma. Inge Obbink slaagde in april voor D, het hoogste muziekdiploma. Zij werden tijdens het concert in het zonnetje gezet.

JoepieBloazers
De JoepieBloazers uit Kilder vierden dit jaar het 40-jarig bestaan. Marcel en Wilma Berendsen lieten daarom 'JB40' componeren door Jan Nellestijn. Van het Kilders Volkslied, via Wij groeten U, o Koningin naar het overbekende Mientje en Over and Out. En natuurlijk mocht Il Silenzio niet in de verzameling ontbreken, het lied dat zo vaak door Marcel tijdens feesten werd vertolkt.

Het laatste nummer, African Symphony, werd gespeeld door de hele vereniging en daarna konden leden en publiek genieten van een originele Afrikaanse Barbecue.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant