Clara Strobel etaleert haar talent in de DRU Cultuurfabriek. Foto: PR
Clara Strobel etaleert haar talent in de DRU Cultuurfabriek. Foto: PR

Talentvolle jonge pianisten uit hele wereld strijken neer in Ulft

Algemeen

ULFT - In het kader van de Internationaler Musiksommer Campus Cleve verzorgen internationale studenten tijdens het Euregio Rhein-Waal Studentenmusikfestival prachtige zomerse pianoconcerten in de theaterzaal van de DRU Cultuurfabriek. Liefhebbers van klassieke muziek kunnen op dinsdag 25 juli, zaterdag 29 juli, dinsdag 1 augustus en zaterdag 5 augustus genieten van veelbelovende jonge pianisten vanuit de hele wereld. De concerten beginnen om 19.30 uur en zijn gratis toegankelijk (vrije zit).

Van 23 juli tot en met 6 augustus vindt voor de tiende keer het internationale muziekzomerproject 'Campus Cleve' plaats. Dit bijzondere project bevat naast masterclasses in Kleef een pianofestival waarbij de deelnemers van de masterclasses zich aan het publiek kunnen voorstellen. Dit gebeurt aan beide kanten van de grens. Na het grote succes van vorig jaar hebben de organisatoren van het festival de samenwerking met steden en gemeenten in de Rijn-Waal Euregio geïntensiveerd. Dit heeft geresulteerd in drie nieuwe concertlocaties in 2017, waar de DRU Cultuurfabriek in Ulft er één van is.

Aan het pianofestival nemen naast jonge pianotalenten uit Nederland en Duitsland ook studenten uit België, China, Groot Brittannië, Polen en Spanje deel. In totaal verzorgen zij gezamenlijk maar liefst 112 verschillende concerten, waarvan er vier plaatsvinden in het theater van de DRU Cultuurfabriek. Het festival wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van Kreis Kleve, de firma Kawai, de Kulturstiftung Sparkasse am Niederrhein, Rijn-Waal Euregio en de deelnemende gemeenten en locaties.

Max Philip Klüser. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant