Afbeelding

Fietsen op donderdag met de VVV

Algemeen

OUDE IJSSELSTREEK - De VVV Oude IJsselstreek organiseert dit jaar ook weer op iedere donderdag in juli en augustus een fietstocht. De routes zijn ongeveer 40 kilometer lang en er zijn gelegenheden om te pauzeren opgenomen in de routes.

Men kan starten bij de VVV Varsseveld, VVV Ulft of VVV Terborg. De starttijden zijn in Terborg en Varsseveld vanaf 9.30 uur en in Ulft vanaf 10.00 uur en de kosten van inschrijving bedragen 1,50 euro per persoon. Men kan bijvoorbeeld de ene week in Terborg en de andere week in Varsseveld of Ulft meedoen. Onderweg zijn voldoende sfeervolle gelegenheden opgenomen om even iets te drinken of uit te rusten.

Routes in juli
In de maand juli gaat de tocht vanuit Ulft iedere donderdag richting het Duitse grensgebied. De fietstocht voert via Megchelen naar Duitsland, vervolgens via mooie routes naar Netterden, 's-Heerenberg en via Azewijn weer terug naar Ulft. Deze route is ongeveer 40 kilometer lang.

Vanuit Varsseveld voert de route langs oude banen en hessenwegen over het Hengelse Zand, langs de Veengoot naar 't Zwarte Veen, de Vennebulten en natuurlijk de oude bekende herberg De Radstake. Onderweg kan worden gepauzeerd op vergelijkbare plekken waar vroeger de reizigers ook al hun natje en droogje haalden, boerencafés zoals Het Wapen van Heeckeren, De Tol, en De Tolhutte. Bij deze route kan men kiezen uit de afstand van 52 of 34 km.

Vanuit Terborg is de route ongeveer 36 kilometer lang en voert de fietser rond Doetinchem en omstreken. Via de Slangenburg en Kruisbergse bossen gaat de fietstocht verder richting Stroombroek in Braamt om vervolgens via Etten weer richting Terborg te gaan.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant