Buha gaat huishoudelijk afval inzamelen in Oude IJsselstreek

Algemeen

OUDE IJSSELSTREEK - Het college van B&W van Oude IJsselstreek heeft besloten de inzameling van het huishoudelijk afval uit te laten voeren door Buha BV uit Doetinchem. Dit betekent dat Buha vanaf 1 januari 2018 voor drie jaar het huishoudelijk afval in Oude IJsselstreek gaat inzamelen.

Buha verzorgt op dit moment in de gemeente Doetinchem onder andere de inzameling en transport naar de verwerkers van al het afval en grondstoffen. En gaat dat vanaf 2018 ook voor Oude IJsselstreek doen. Voor de inwoners van Oude IJsselstreek verandert er weinig door deze samenwerking. De afvalfrequentie van het ophalen blijft in 2018 hetzelfde als in 2017. Dat betekent dat het restafval, het papier en PMD eens in de vier weken wordt opgehaald. De groene container voor het GFT wordt eens in de twee weken geleegd. Nieuw is dat de inwoners van Oude IJsselstreek in de loop van 2018 gebruik kunnen maken van het afvalbrengstation in Doetinchem.

Samenwerking
Wethouder Henk Hengeveld: "Met dit besluit starten we een mooie samenwerking in twee gemeenten. Buha heeft veel ervaring met het coachen van inwoners om het huishoudelijk afval te scheiden. Deze ervaringen zullen zij ook inzetten voor onze gemeente. Hiermee kunnen we het scheiden van afval nog verder verbeteren."
Buha hanteert een marktconforme prijs voor de afvalinzameling. Afgesproken is dat Buha voor de periode van 2018 tot 2020 een social return (het creëren van werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt) zal realiseren van minimaal 2 fte op jaarbasis.

Buha bv
Buha is een overheids-bv die het integraal beheer en onderhoud van de openbare ruimte verzorgt. Directeur Wim de Korte: "Wij zijn blij met deze samenwerking en gaan ook in gemeente Oude IJsselstreek voor service en kwaliteit."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant