'Dag van de Pelgrim'. Foto: PR
'Dag van de Pelgrim'. Foto: PR

Viering 'Dag van de Pelgrim' in Martinuskerk

Algemeen

GAANDEREN - Op de dag van de pelgrim, 23 juli, organiseert het Nederlands Genootschap van Sint Jacob, regio Arnhem-Nijmegen samen met de Augustinus-Martinus geloofsgemeenschap in Gaanderen de viering van de naamdag van apostel Jacobus.

Wat deze viering zo bijzonder maakt is dat naast de traditionele pelgrimsdienst er een lezing over spiritualiteit van het pelgrimeren door broeder Thomas Quartier op het programma staat. Bij de voorbereiding van deze dag is veel aandacht gegeven aan de diversiteit in geloof en spiritualiteit van de hedendaagse pelgrim. Beide onderdelen van de dag zijn voor iedereen vrij toegankelijk.

In een bont, internationaal gezelschap van mensen met een open mind en luisterend oor, trekken de pelgrims van herberg naar herberg. Soms samen, soms eenzaam en alleen. Soms met een prachtig uitzicht, soms in de bergen met amper zicht door de mist. Soms heel heet, soms koud. En dan, als de etappes zich aaneen rijgen en het besef van tijd is verdwenen kan het volmaakte moment zich voordoen en wordt er Inspiratie en/of geestelijke rust gevonden. Het zijn deze spirituele momenten die er mede voor zorgen dat het leven van de pelgrim voor de camino er anders uitziet als erna.

Voor degene die zich herkent in de behoefte 'een tijdje weggaan uit de hectiek van alledag' of die het onderwerp spiritualiteit boeiend vindt is deze dag van de pelgrim in Gaanderen zeker interessant. Tussen de hoofdactiviteiten door is er uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen aan de aanwezige caminogangers.

Het programma begint op 23 juli om 10.30 uur met de pelgrimsdienst in de Martinuskerk, Kerkstraat 70 in Gaanderen. Voorganger van deze viering is diaken Cor Peters. Om 12.15 uur houdt professor dr. Thomas Quartier OSB de lezing met het thema: 'De spiritualiteit van het pelgrimeren, een rite de passage' in de kerk. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden en belangstellenden behoeven zich niet aan te melden.

 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant