Minder laagopgeleiden in de WW

Algemeen

ACHTERHOEK - Het aantal lopende WW-uitkeringen in de Achterhoek daalde in juni verder. Ook laagopgeleiden profiteren van het economisch herstel. De WW-uitkeringen aan laagopgeleiden nemen sterker af dan bij overige opleidingsniveaus. Er zijn echter wel grote verschillen tussen beroepen wat betreft de kans op werk.

In juni 2017 verstrekte UWV 5.947 WW-uitkeringen in de Achterhoek. Ten opzichte van mei is dit een afname van 4,5% (-279 uitkeringen). Dat is sterker dan de landelijke daling van 3,5%. Ook ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen lager. De regionale daling is 21,7%, oftewel -1.650 uitkeringen. Deze afname is eveneens een stuk sterker dan de landelijke daling over het afgelopen jaar (-15,1%).

Ook groepen die het tijdens de crisis lastig hadden, profiteren van het economisch herstel. Zo daalde het aantal WW-uitkeringen van laagopgeleiden in de Achterhoek het afgelopen jaar met 28%. Die daling is iets sterker dan de daling op middelbaar niveau (-23%) en aanzienlijk sterker dan de daling op hoger niveau (-18%). Op dit moment verstrekt UWV 1.850 WW-uitkeringen aan laagopgeleiden in de regio.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant