Blaastest bij de campagne Rijden zonder invloed. Foto: PR
Blaastest bij de campagne Rijden zonder invloed. Foto: PR

Campagneteam 'Rijden Zonder Invloed' bij Huntenpop

Algemeen

ULFT - Iedereen weet dat rijden onder invloed gevaarlijk is. Toch stappen er nog steeds mensen achter het stuur na het drinken van een paar borrels, het roken van een joint of terwijl zij zware medicatie gebruiken. De campagne 'Rijden Zonder Invloed' heeft als doel om rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen - en de gevolgen daarvan - sterk te verminderen. Op 11 augustus is het campagneteam in Ulft aanwezig om bezoekers van Huntenpop bewust te maken van de gevaren van alcohol- en drugsgebruik in het verkeer.

Het campagneteam zal tijdens Huntenpop-bezoekers actief aanspreken en op vrijwillige basis alcohol- en drugstesten afnemen bij bestuurders. Als uit de test blijkt dat de automobilist geen drugs en/of alcohol heeft gebruikt, ontvangt de bestuurder een presentje. Voor automobilisten met een te hoog alcohol- of drugspercentage in hun bloed, wordt een alternatieve vervoersmogelijkheid gezocht. Het team is op het festivalterrein aanwezig tussen 18.00 en 01.00 uur.
Het campagneteam is de komende maanden op pad in Overijssel en Gelderland met activiteiten op locaties waar de doelgroepen zich bevinden, zoals festivals en evenementen, (rij)scholen en langs de weg bij politiecontroles. Alles draait daarbij om het zelf beleven en ervaren. Zo is de kans het grootst dat je zelf tot de conclusie komt dat rijden onder invloed geen goed idee is.
Op de website www.rijdenzonderinvloed.nl is meer informatie te vinden.

De campagne is een initiatief van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland. Het ROV Oost-Nederland is in Gelderland en Overijssel dé partner voor verkeersveiligheid. Met hun kennis van verkeersveiligheid en van het gebied brengen zij de juiste partners bij elkaar en initiëren ze projecten. Ze richten zich daarbij op gedragsbeïnvloeding van de weggebruikers. De ambitie? Iedereen elke dag weer veilig thuis! Het ROV Oost-Nederland is een initiatief van de provincies Overijssel en Gelderland.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant