Feest bij Huntenpop. Foto: Henk van Raaij
Feest bij Huntenpop. Foto: Henk van Raaij

Programmering bezorgt Huntenpop bezoekersrecord

Algemeen


ULFT – Het zit er weer op wat betreft Huntenpop 2017. Een voor de afwisseling nagenoeg droge editie, ondanks de aangekondigde buien. Met een recordaantal bezoekers. Rond de 26.000 muziekliefhebbers, evenredig verdeeld over de vrijdag en de zaterdag wisten de weg naar het popfestival te vinden. Met de keuze voor een nog bredere programmering dan andere jaren werden vrijwel alle leeftijdsgroepen bereikt.

Door Reinier Kroesen

Huntenpop opende vrijdag 11 augustus weer met de Tribute Night. Één van de hoogtepunten was The Adele Project, Jolanda Knecht (The Dutch Adele) van deze Nederlandse coverband wist een geloofwaardige act neer te zetten. Ook geprogrammeerd stond rapper Jebroer. Momenteel zeer populair door zijn veel bediscussieerde hit Kind van de Duivel. Deze avond vooral in trek bij de veelal jonge jochies, al dan niet gezeten op de schouders van hun vader.
Op zaterdag moest het festival even op stoom komen. Dat lag niet aan de gecontracteerde acts. De al vroeg op de middag geprojecteerde bands als Heidevolk (vikingmetal) en de Belgische singer-songwriter Daan boden op papier spannende en sterke optredens. Misschien dat men eerst even het aangekondigde betere weer voor later op de middag afwachtte. Toen Blaudzun tegen etenstijd het Rabopodium beklom brak de zon door, de eerste echt massaal bezochte act, muzikaal en artistiek een belangrijke naam van het Huntenpopaffiche. Chef' Special kon ook de goedkeuring wegdragen van het grote publiek en maakte er een echt feest van. Ondanks het feit dat voorman Joshua Nolet de set grotendeels vanuit een rolstoel verzorgde vanwege een straatvoetbalongelukje. Ondertussen hingen ze er met de benen uit in de Voute Kroeg, waar doodleuk All I want for Christmas hartje zomer op de draaitafel lag. Zoals verwacht speelde Kensington voor een overweldigend volle weide, al sprong niet bij iedereen de vonk over. Dat gebeurt wel bij indie popband Rondé, één van de afsluiters. Zangeres Rikki Borgelt zong en sprankelde, straalde met haar vier mannen veel enthousiasme uit en wist dat over te brengen op de uitpuilende tent.
Met de introductie van de Festivaartstage vorig jaar - voortbordurend op het dancefestival tijdens Hemelvaart – lukt het ook jongere bezoekers te strikken. Met een mix van dance, hiphop en rap wordt met succes gepoogd ook een nieuwe generatie bezoekers aan het festival te binden met dit podium. Wat rest aan het einde van de avond is een opzienbarend snel leegstromend terrein. Een enkele jongere loopt nog met de mobiele zaklamp muntjes te zoeken tussen het met glimmende bierbekers bezaaide grasveld. Niet beseffend dat deze tegen middernacht hun waarde verliezen. Voor vrijwilligers van de biertent zit het werk er dan op. "Morgen wordt de zaak weer afgebroken en gaan de hekken weg. Dan komen de laatste gasten hun geluk beproeven, met hun metaaldetectoren." De beide witte hoogspanningsmasten waren al vroeg dit jaar de eerste aanwezigen op het Huntenpopterrein. Die zullen blijven, willen hier vast niet meer weg!

Blaudzun op Huntenpop 2017. Foto: Henk van Raaij
Huntenpop 2017. Foto: Henk van Raaij
Huntenpop 2017. Foto: Henk van Raaij
Huntenpop 2017 druk bezocht. Foto: Henk van Raaij
Huntenpop 2017. Foto: Henk van Raaij
Huntenpop 2017. Foto: Henk van Raaij
De Huntenpop-camping 2017. Foto: Henk van Raaij
Huntenpop 2017. Foto: Henk van Raaij

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant