Gitarist Ruben Hoeke doet Ulft aan met zijn jubileumtour. Foto: Hans Colijn
Gitarist Ruben Hoeke doet Ulft aan met zijn jubileumtour. Foto: Hans Colijn

Start culturele seizoen cultuurtempel

Algemeen

ULFT - Het culturele seizoen van de DRU Cultuurfabriek in Ulft gaat begin september weer van start. Voor jong en oud is er van alles te beleven bij de Ulftse 'cultuurtempel'. De DRU Cultuurfabriek biedt van september tot en met mei 2018 tal van bijzondere theatervoorstellingen, prachtige films en energieke (pop)concerten.

Het culturele seizoen wordt op zaterdag 9 september afgetrapt met de Bluesnight in de Popzaal. Ruben Hoeke staat al 25 jaar op de bühne en viert dit met een jubileum-tour. De gitarist is te plaatsen in het rijtje muzikanten die de nederblues en rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt Ruben Hoeke onafgebroken door Nederland en speelt hij op festivals in onder andere Denemarken, Duitsland, USA en Curaçao. Diverse media omschrijven Ruben als een 'stergitarist van wereldklasse' en 'een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen'. Tijdens de Bluesnight op 9 september speelt ook Sweet Bourbon & Bourbonnettes.

Drama
In het filmhuis wordt op woensdag 13 september het Nederlandse drama Tonio vertoond. Een prachtige bewerking van A.F.Th van der Heijdens roman over de dood van zijn 22-jarige zoon Tonio, die in 2010 verongelukte na een avond stappen met vrienden. Net als het boek slaagt de film erin het peilloze verdriet van de ouders voelbaar te maken.
Het theaterseizoen van de DRU Cultuurfabriek wordt op vrijdag 29 september afgetrapt met een Blind Date. Alle theaters in Oost-Gelderland openen deze avond tegelijkertijd het nieuwe seizoen met een spannende Blind Date-voorstelling voor tien euro. De DRU Cultuurfabriek trakteert het publiek op een humoristische voorstelling door een dynamisch, absurdistisch en hilarisch duo. Het complete programma van de DRU Cultuurfabriek is te vinden op de website.

Bestellen
Kaarten zijn te bestellen via de website. Tevens zijn ze te bestellen bij de receptie van de DRU Cultuurfabriek. De receptie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur en zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Telefonisch reserveren van kaarten is mogelijk tijdens de openingstijden van de receptie op tel. 0315-714 358.
Een culturele avond uit in de DRU Cultuurfabriek wordt compleet met een diner vooraf in grand café Het Schaftlokaal. Een tafel reserveren kan telefonisch in Het Schaftlokaal op tel. 0315-820 201 of via de website.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant