De Moezeköttel in Megchelen. Foto: PR
De Moezeköttel in Megchelen. Foto: PR

Expositie beeldend kunstenaar Piet Sluiter bij De Moezeköttel

Algemeen

MEGCHELEN - Bij De Moezeköttel aan Asbroek 2a in Megchelen is zondag 27 augustus werk te zien van Piet Sluiter uit Ulft. De expositie van de Ulftse beeldend kunstenaar is te zien van 10.30 tot 17.00 uur. Op deze dag is recent werk van Piet Sluiter te bewonderen. Meestal betreft het portretten in opdracht vervaardigd. U kunt hem daar ook aan het werk zien en enkele werkstukken van cursisten.

In 1985 kreeg Piet Sluiter de inspiratie om te gaan boetseren met klei bij kunstenaar Jozef Kemperman. Als autodidact heeft hij zich kunst van kleien en keramiek eigen weten te maken en inmiddels brengt Piet dit al minstens 15 jaar over op cursisten. Hij geeft zijn cursisten daarbij veel ruimte voor het ontdekken van hun eigen mogelijkheden en ideeën, in een gezellige en gemoedelijk sfeer.
Verschillende kunstwerken van zijn hand staan verspreid zowel in de regio als daarbuiten, waaronder het bronzen beeld van Maria van Nassau bij Huize Ulft; de oorlogsmonumenten in Megchelen, ter nagedachtenis aan de dwangarbeiders van Kamp Rees; het 'Boys-Keerltje', uitgereikt bij vijftig jaar onafgebroken lidmaatschap van voetbalvereniging Ulftse Boys; een schaatser, destijds gemaakt in opdracht van schaatscoach Leen Pfrommer en het beeldje 'Het nieuwe lichaam' voor de Obesitaskliniek in Zeist.

Het bestuur van Stichting De Moezeköttel is blij om Piet Sluiter op deze dag te gast te hebben en ontvangt bezoekers graag om zijn werk en dat van zijn cursisten te tonen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant