Kermis. Foto: Burry van den Brink
Kermis. Foto: Burry van den Brink

Gendringse kermis

Algemeen

GENDRINGEN - De kermis in Gendringen wordt dit jaar gehouden van vrijdag 25 tot en met maandag 28 augustus.

Op vrijdag openen de kermisattracties om 18.00 uur. Om 19.00 uur is er een kinderdisco voor de jeugd tot 12 jaar in de feesttent. De officiële opening van de kermis vindt plaats om 20.45 uur bij het zorgcentrum MMP aan het Kerkplein. Aansluitend is er een lampionoptocht voor kinderen tot en met 12 jaar met muzikale ondersteuning van het tamboerkorps van schutterij Wals Wieken Milt. Na afloop is er (gratis) friet voor de deelnemers van de lampionoptocht.
De zaterdag staat in het teken van het vogelschieten en het vogelschieten voor de jeugd van 13 tot en met 17 jaar. In de middag is er van 15.00 tot 17.00 uur een Straattekenwedstrijd nabij het kermisterrein. De eerste vijftig deelnemers kunnen een met gas gevulde ballon afhalen bij de snoepkraam. Tijdens de straattekenwedstijd is er een optreden van Flappelientjes Kindershow. De prijswinnaars worden op dezelfde dag op onze site www.kermisgendringen.nl bekendgemaakt. De gewonnen prijzen zijn 's maandags tijdens het Fladderschieten af te halen.
Op de zondag is er vanaf 14.30 uur een gastoptreden van dweilorkest Over de Rooie. Op de maandag worden er om 10.00 uur vrijkaartjes uitgedeeld voor alle schoolgaande kinderen tot 12 jaar woonachtig in Gendringen. Aansluitend is er vanaf 10.30 uur het Fladderschieten, het vogelknuppelen voor dames en het vogelknuppelen voor de jeugd van 9 tot en met 12 jaar.
De Gendringse Orkest Vereniging (GOV) is de steun en toeverlaat voor het organiserend comité voor wat betreft de muzikale omlijsting tijdens de gehele kermis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant