Werk van Joop Overkleeft. Foto: PR
Werk van Joop Overkleeft. Foto: PR

Werk Joop Overkleeft te zien bij Kunstuitleen Stadsmuseum

Algemeen

DOETINCHEM – Bij Kunstuitleen Stadsmuseum is 26 augustus beeldend kunstenaar Joop Overkleeft aanwezig voor een ontmoeting met het publiek. Overkleeft is er Kunstenaar in de Spotlight tot eind augustus. Naast de expositie organiseert de kunstuitleen een lezing, workshop of ontmoeting voor geïnteresseerden.

Het werk van Joop Overkleeft (Den Haag,1946, nu woonachtig in Aalten) bestaat uit schilderijen in olie en acryl op jute, colourprints op aluminium en Japanse houtsnedes (in hout gesneden tekeningen en de afdrukken daarvan waarbij meerdere houtblokken gebruikt worden) op bamboe- en washipapier. Vooral over de Japanse houtsnede gaat de kunstenaar zaterdag 26 augustus graag met belangstellenden in gesprek.
"Mijn thema is de schittering van het water, maar niet te herkenbaar", zegt Overkleeft in GBK-nieuws, 2009. In zijn begintijd in Dieren maakte hij schetsen en foto's aan de oever van de IJssel. Sinds de kunstenaar in Aalten woont keert hij van tijd tot tijd terug naar de rivier, en wordt er nog steeds door geïnspireerd. Overkleefts beeldende werk beweegt zich op de grens van het figuratieve en abstracte. Hij zoekt naar een harmonieuze ordening van vlakken, vormen en banen en past een eigen kleurgebruik toe. Het resultaat is een monumentale indeling op diverse formaten.
Joop Overkleeft is niet altijd fulltime kunstenaar geweest. Hij heeft gestaag zijn plek veroverd. Met het volgen van de opleiding Vrije Kunst aan de Arnhemse kunstacademie in de jaren negentig ging er een wereld voor hem open. Overkleeft ontdekte vrij werken. Inmiddels exposeert de kunstenaar regelmatig (afgelopen mei op Huntenkunst in Ulft) en is lid van meerdere kunstenaarsverenigingen waaronder Kunstenaarscollectief Breekijzer.
Wie meer wil weten over Joop Overkleeft en zijn werk is welkom in Kunstuitleen Stadsmuseum in Doetinchem op zaterdag 26 augustus tussen 14.00 en 16.00 uur. De entree is gratis.
Kunstuitleen Doetinchem, waar men behalve kunst kijken en lenen ook kunst kan kopen, is open op vrijdag en zaterdag tussen 11.00 en 17.00 uur en is gevestigd bij
Stadsmuseum Doetinchem. Daar vindt men naar de vaste collectie, maquettes van de stad en wisseltentoonstellingen.


www.kunstuitleenstadsmuseum.nl
www.stadsmuseumdoetinchem.nl
0314 – 33 55 57

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant