Onderweg vergelijken met de oude situatie, via foto's op een viewmaster. Foto: PR
Onderweg vergelijken met de oude situatie, via foto's op een viewmaster. Foto: PR

Kuieren en keuvelen rond Antonia met bewoners

Algemeen

Nieuwe wandelroutes door Terborg

TERBORG - Voor familieleden en vrijwilligers die er graag op uit gaan met bewoners van verpleeg- en revalidatiecentrum Antonia in Terborg, is een aantal speciale routes uitgezet. De routes zijn gemaakt in samenwerking met Erwin Eijkelkamp, Lang leve Kunst van de Gruitpoort in Doetinchem, de KBO Silvolde/Terborg, amateur-historicus Theo Willemsen en beeldend kunstenaar Berna Bonekamp, de Idee fabriek Achterhoek en de activiteitenbegeleiding van Antonia.

Het bijzondere aan de routes is dat er door middel van een boekje allerlei informatie wordt gegeven over bijzondere plekken langs de route. Dat kan gaan over de geschiedenis, architectuur of over beeldende kunst en vormgeving. Er is namelijk veel meer te zien dan men zou verwachten. In het routeboekje staan ook foto's van vroeger en zijn er veel aanknopingspunten om met elkaar in gesprek te gaan tijdens de wandelingen.
Er zijn vanaf 25 september ook viewmasters met daarop oude foto's van Terborg. In de route zijn bepaalde punten waar men de oude situatie via de viewmaster kan vergelijken met de huidige situatie. Zo kan men goed het verschil tussen toen en nu ervaren en bespreken. Zo ontstaat een mooie interactie met elkaar waarbij het voeren van een gesprek voorop staat. De routes variƫren in lengte en zijn allemaal goed begaanbaar met rolstoelen.
De viewmasters en de wandelroutes zijn vanaf 25 september verkrijgbaar bij de receptie van Verpleeg- en revalidatiecentrum Antonia aan de Industrieweg 115 in Terborg.
Iedereen is bovendien van harte uitgenodigd om de presentatie over de wandelroutes 'kuieren en keuvelen' bij te wonen op 25 september om 15.00 uur in Antonia.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant