Trainers Mark Schepers (VVG) en Mark Kuiperij (Terborg) kijken uit naar de derby op de Pol. Foto's: John van der Kamp
Trainers Mark Schepers (VVG) en Mark Kuiperij (Terborg) kijken uit naar de derby op de Pol. Foto's: John van der Kamp

Derby van de Week: VVG`25 – vv Terborg

Algemeen

GAANDEREN - Dit weekend begint voor het amateurvoetbal dan eindelijk de competitie. De oefen- en bekerwedstrijden zijn gespeeld, nu gaat het voor het 'echie'. En direct een heuse derby op het wedstrijdprogramma. Op het vernieuwde sportpark De Pol in Gaanderen wordt zondag afgetrapt voor de wedstrijd tussen VVG'25 en promovendus vv Terborg. De beide trainers van zowel de thuisclub VVG`25 (Mark Schepers) als van de gasten uit Terborg (Mark Kuiperij) kunnen terugblikken op een goede voorbereiding en hebben hun selectie klaargestoomd voor dit openingsduel in de vierde klasse D.

Door John van der Kamp

VVG`25-hoofdtrainer Mark Schepers ziet de wedstrijd dan ook met vertrouwen tegemoet en kan op Donnes Starink na, beroep doen op zijn voltallige selectie. "Wij zijn op 6 augustus begonnen met een complete groep, tussendoor even wat jongens weg en weer terug, maar we hebben de groep compleet gehouden en dat zegt wel iets over Gaanderen, ik heb ook studenten die in Nijmegen zitten en toch allemaal blijven voetballen en naar Gaanderen komen. Dit is zeer positief", vertelt Mark Schepers, de hoofdtrainer van VVG`25, die verwacht dat Donnes Starink een week of zes nodig heeft om van een kwetsuur aan zijn middenvoetsbeentje te herstellen. VVG`25 heeft alleen de laatste bekerwedstrijd tegen Keijenburgse Boys (3-4) verloren, de overige oefen- en bekerwedstrijden werden allemaal gewonnen, met de 8-0 tegen KSH als uitschieter.
Terborg, het team van trainer Mark Kuiperij, kan ook terugzien op een nagenoeg perfecte voorbereiding. Drie keer winst in de beker tegen de clubs Dinxperlo, Ajax B en Bredevoort betekent plaatsing voor de volgende ronde. Kuiperij heeft een grote groep tot zijn beschikking, mede door de komst van een flink aantal spelers uit de A-jeugd. "De complete A-jeugd is overgegaan. Deze zeventien man zijn verdeeld over de lagere elftallen en de selectie-elftallen. Er is met Ton Wiggers een trainer voor het tweede team aangesteld en hierdoor krijgen de jongeren uit het derde elftal de gelegenheid om met het tweede mee te trainen, met als doel om zo dicht mogelijk bij het niveau van de hoofdselectie te blijven. En niet in verval te raken of zelfs dreigen te stoppen", aldus Terborg trainer Mark Kuiperij, die laat weten dat hoofdsponsor Kaak zowel het eerste als tweede elftal in een nieuw tenue heeft gestoken. "We hebben gemeend dit compleet te doen, om het aantrekkelijk te houden voor alle jonge jongens, we willen ze graag behouden."
De jeugdspelers Jeroen Graafland, Nout Polman en Michiel Eberwijn zijn nu definitief overgeheveld naar de hoofdmacht van Terborg, die een pittige voorbereiding achter de rug hebben. "We hebben in samenwerking met Fysio Oude IJsselstreek fysieke testen gedaan en vooralsnog is iedereen gelukkig blessurevrij", weet Mark Kuiperij.
De KNVB heeft met VVG`25 meegedacht om het in gebruik nemen van het nieuwe clubhuis en tribune kracht bij te zetten; de Gaanderenaren spelen op de eerste speeldag thuis tegen buurman vv Terborg, het affiche van het seizoen. "De wedstrijd tegen Terborg leeft bij mijn jongens enorm. Maar iedere openingswedstrijd van het nieuwe seizoen levert al wat extra spanning op, dan maakt niet uit tegen wie je speelt. Ik hoop op het thuisvoordeel op onze nieuwe accommodatie. En op veel publiek en een mooie pot. En dat wij kunnen laten zien dat wij nu twee seizoenen in de vierde klasse spelen", laat VVG-trainer Mark Schepers weten. "Qua speelwijze en team zijn er geen wijzigingen ten opzichte van het laatste deel van de vorige competitie toen wij goede resultaten hebben behaald. Ik heb destijds enkele aanpassingen gedaan en wat poppetjes op 'n andere plek neergezet en dat leidde tot positieve veranderingen en meer vertrouwen. In de voorbereiding heb ik met name tegen KSH wat jongens geprobeerd en gekeken hoe die het doen binnen de speelwijze waarmee we het vorige seizoen zijn geëindigd. En dan win je gelijk met bij vlagen goed voetbal met 8-0. Daar gaan we op verder borduren", aldus de VVG-trainer Mark Schepers, die met Ramon Pastoor en Nino Monasso spelers heeft die met regelmaat weten te scoren, mede op aangeven van Bashkim Afuzi en een belangrijke schakel is binnen het team."
Twee jaar geleden won Terborg met 3-0 van VVG`25, een uitslag waar collega trainer Kuiperij uiteraard nu voor tekent. "We gaan ervoor", glimlacht Kuiperij, die met zijn ploeg verschillende speelvarianten voor ogen heeft. "Bij de één zal je wat aanvallender gaan spelen, omdat daar de kansen voorin liggen, maar we zullen bijvoorbeeld tegen Doetinchem en MvR weer anders moeten voetballen. Aanvallend heeft mijn voorkeur, als het kan in een 3-4-3, maar dat kan niet tegen iedere tegenstander. De groep is nu volwassener geworden, we zijn verder dan twee jaar geleden. In de degradatiewedstrijd tegen Rekken stonden we 2-0 voor maar verliezen we met 3-2, dat was jeugdigheid, we hadden toen met 5-0 voor moeten staan", meent Terborg-trainer Mark Kuiperij, die de wedstrijd zondag met vertrouwen ingaat. Hij roemt zijn linkspoot Jeroen Graafland, één van de talenten die Terborg rijk is. "Jeroen Graafland is een mix tussen een zaalvoetballer en een sprinter. Als hij een actie inzet, kom je niet meer aan de bal, dit is prachtig om te zien. Daar komen de mensen voor naar een wedstrijd."
De aftrap zondag bij de burenruzie in Gaanderen tussen VVG`25 en vv Terborg is om 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Ivo Hoek uit Westendorp.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant