Wout Blasman (Uiterst rechts met nummer 9) in actie voor Silvolde. Foto: Jos Overgoor - www.sportclubsilvolde.nl
Wout Blasman (Uiterst rechts met nummer 9) in actie voor Silvolde. Foto: Jos Overgoor - www.sportclubsilvolde.nl

Interessante duels in het regionale voetbal

Algemeen

REGIO - Daags na de wedstrijd snapt Silvolde-spits Wout Blasman nog steeds niet hoe zijn ploeg de wedstrijd afgelopen zondag, na 'n 3-1 voorsprong, tegen koploper SJC uit handen heeft kunnen geven. "Dit is ons nog nooit overkomen. Als we op voorsprong komen houden we die vast. Ik verwacht dat we dit komende zondag thuis tegen Sneek snel gaan uit wissen", zegt de aanvaller van Sportclub Silvolde.

Door John van der Kamp

Silvolde, het team van trainer Dennis van Beukering, kwam afgelopen zondag in de uitwedstrijd met 1-0 achter, maar boog met drie doelpunten in tien minuten de achterstand om naar een 3-1 voorsprong. "Na de 2-1 van ons ontfutselden we vanaf de aftrap direct de bal. Roy Bouman zocht mij direct op en ik kwam één op één te staan met de keeper en schoot de bal in de rechter bovenhoek", refereert Blasman aan het moment waarop de punten binnen leken. Toch trok SJC uit Noordwijk in de resterende 20 minuten nog aan het langste eind; vooral de winnende treffer ontstond op ongelukkige wijze. "Een hoge bal, op de rand van ons strafschopgebied, viel voor de voeten van Pim Olthuis, die de bal wilde wegwerken, maar hij raakte de bal verkeerd. Via de paal stuitte de bal toen weer het veld in en werd eenvoudig binnengeschoten. Even later was het afgelopen", vult Wout Blasman aan. Zondag speelt de hoofdklasser thuis (aanvang 14.00 uur) tegen SWZ Boso Sneek. "Vorig seizoen hebben we tweemaal gewonnen van Sneek, ik ben ervan overtuigd dat dit zondag in Silvolde ook gaat gebeuren."


Foto: PR VIOD
3C: VIOD wist afgelopen zondag een zwaar bevochten zege (1-0 winst tegen VVO) over de streek te trekken en speelt zondag (aftrap om 14.00 uur) wederom thuis, dan is promovendus Keijenburgse Boys de tegenstander. VIOD-middenvelder Jorn Eijkelkamp heeft zijn keeper Willem Thijssen extra bedankt, want de VIOD-keeper stopte in blessuretijd een strafschop en hierdoor bleven de punten in Doetinchem. "Fantastisch dat Willem de penalty stopte en dat we daardoor de drie punten pakten. Dit geeft weer vertrouwen voor aankomende zondag. VVO was veel aan de bal, maar ze kwamen niet tot grote kansen. Tot dat de bal in blessuretijd ineens op de stip ging", beschrijft Eijkelkamp het wedstrijdverloop.
Voetballend was VIOD de eerste helft sterker en kwam begin van de tweede helft op voorsprong. "We hadden we onszelf misschien al eerder moeten belonen met een doelpunt. Doordat Mike Severs attent was en een fout afstrafte van de VVO-keeper kom je terecht op 1-0." Zondag zal VIOD weer alles moeten geven om de ongeslagen status vast te houden, dat weet ook Eijkelkamp, die in de wedstrijd tegen Groessen tweemaal het net vond. "Met Keijenburgse Boys krijgen we een lastige tegenstander op bezoek. Zij hebben de afgelopen twee wedstrijden verloren en zullen gebrand zijn om een goed resultaat tegen ons te behalen. Ik verwacht dat het een fysieke wedstrijd zal worden waarin we minder ruimte zullen krijgen om te voetballen", voorspelt hij. "Als we de bal snel rond laten gaan, dan maken we een goede kans op de drie punten."
In de 5C staat voor zondag het duel tussen vv Etten en sv Babberich op het programma. Etten-trainer Koen van Loon vindt dat zowel zijn team als ook spelers individueel nog te wisselvallig spelen. "Goede fases worden afgewisseld met mindere fases en daardoor verliezen wij punten", aldus Van Loon, die na vier wedstrijden 8 punten heeft gesprokkeld en op de tweede plek van de ranglijst staat, achter koploper Halle. "Onze speelwijze is bij de spelers wel bekend, alleen de uitvoering moet beter. Om echt bovenin mee te blijven doen zullen we hierin stappen vooruit moeten maken." Zondag won Etten met 4-1 van NVC en was Jesse Roerdink met drie doelpunten de gevierde man. "Voorin heb ik meerdere spelers die kunnen scoren en ben niet afhankelijk van één speler, ook Wouter Mullink, Devin Zweekhorst en Nick van Aken kunnen scoren. De sfeer binnen groep is goed en er staat een hecht team, zowel in als buiten het veld, dat bleek afgelopen weekend wel", vertelt Koen van Loon, die doelt op de saamhorigheid van zijn team, die daags voor de wedstrijd een enorm geldbedrag aan oud ijzer hebben opgehaald ten bate van de jeugdafdeling van de club. "Werkelijk fantastisch." Zondag komt het 'grote Babberich' naar sportpark De Treffer. Trainer Koen van Loon verwacht dat hij weer met een complete selectie kan aantreden. "Afgelopen zondag heeft onze aanvoerder Sander van Aken door een blessure niet meegedaan, maar de verwachting is dat hij er zondag tegen Babberich weer bij kan zijn."
"Babberich is een moeilijke tegenstander, verwacht ik, die beschikt over een aantal spelers met ervaring op een hoger niveau. Indien we ons niveau halen en volhouden, dan kunnen we deze wedstrijd met vertrouwen tegemoet zien", aldus Van Loon. "We zullen uitgaan van onze eigen kracht en speelwijze." De wedstrijd in Etten begint om 14.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant