Piet van der Sanden met zijn echtgenote Heleen. Foto: PR
Piet van der Sanden met zijn echtgenote Heleen. Foto: PR

Lintje voor dirigent Piet van der Sanden

Algemeen

UMK huldigt trouwe leden

ULFT - Scheidend dirigent van het Ulfts Mannenkoor, Piet van der Sanden, ontving zondag een koninklijke Onderscheiding voor zijn werk bij het koor. Tijdens de feestelijke bijeenkomst in Megchelen werden ook drie UMK-leden gehuldigd die al zestig jaar lid zijn.

De jaarlijkse feestmiddag op 22 oktober van het jubilerende Ulfts Mannenkoor, gehouden in de feestzaal van Jan ter Voert in Megchelen, had dit jaar een bijzonder tintje. Niet alleen werden er vier jubilarissen gehuldigd, waarvan drie zangers al zestig jaar lid zijn, maar ook ontving de dit jaar afscheid nemende dirigent Piet van der Sanden uit handen van wethouder Peter van de Wardt een lintje, hij werd Lid in de Orde van Oranje Nassau. Van der Sanden heeft het koor ruim 33 jaar met begeestering geleid. Een flamboyante stijl gecombineerd met een tomeloze en aanstekelijke energie. Door zijn geweldige positieve instelling en vakkennis heeft hij het koor naar de top van de Nederlandse mannenkoren gebracht. Van der Sanden heeft het repertoire van het koor verder uitgebouwd en een groot aantal bijzondere concerten gedirigeerd. Onder andere de concerten met Iwan Rebroff staan gegrift in het collectieve geheugen van het Ulfts Mannenkoor. Maar ook in meer recente jaren: het bijzondere optreden tijdens het muziektheater 'Maria van Nassau' in samenwerking met de firma Weijland, de bijdrage aan het bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aan Ulft en het optreden tijdens de Zwarte Cross 2016 zullen door velen blijven herinnerd.
Van der Sanden komt nog in actie met zijn koor op 24 november tijdens een optreden met cabaretier Ernest Beuving in de DRU Cultuurfabriek en tijdens de kerstconcerten. Op 22 december neemt hij afscheid van het publiek in Ulft met een kerstconcert in de Petrus en Pauluskerk. Vanaf 1 januari 2018 neemt Harmen Cnossen het stokje over.
De jubilarissen die werden gehuldigd zijn Willy Menke en Theo Overgoor uit Ulft, beiden eerste tenor; Eef Rikken uit Bemmel, niet actief lid (allen voor hun 60-jarig lidmaatschap) en eerste bas Piet Hofstra uit Ulft, die veertig jaar lid is van het UMK.
Adry Slagmeulen van het Koninklijk Nederlands Zangers Verbond reikte de oorkonden en speldjes uit. De voorzitter van het Ulfts Mannenkoor, Ton Menke, sprak de jubilarissen en de dirigent toe en overhandigde de gebruikelijke cadeaus.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant