Masha Bijlsma met trombonist Bart van lier. Foto: PR
Masha Bijlsma met trombonist Bart van lier. Foto: PR

Jubileumconcert Masha Bijlsma Band

Algemeen

SILVOLDE - De Masha Bijlsma Band viert het 25-jarig jubileum. Met de 'Past and present tour' treedt Masha Bijlsma dit jaar met haar band op in zalen en clubs in binnen- en buitenland. Het jubileumconcert is op zondagmiddag 10 december vanaf 15.00 uur in café 't Centrum in Silvolde te bezoeken.

Tijdens haar opleiding jazzzang, op het Arnhemse conservatorium, richtte de Silvoldse zangeres de Masha Bijlsma Band op. Vader Dries kwam als drummer in de band en moeder Ietsje de Leeuw ging het management verzorgen. Deze samenwerking bestaat nog tot op de dag van vandaag. Ze trad op in Amerika, Indonesië en ook op het North Sea Jazz Festival in Nederland. Vooral in de Duitstalige landen is de Masha Bijlsma Band regelmatig te zien.
Jubileumoptreden
"Het lag voor de hand dat het hoogtepunt van het jubileumjaar in haar geboorte- en woonplaats Silvolde plaatsvindt", vermeldt de band. Het repertoire bevat nummers uit 'the past and present' van de band. Naast zangeres Masha Bijlsma wordt haar band gevormd door de vaste muzikanten Hans Kwakkernaat (piano), Dries Bijlsma (drums) en bassist Ruud Ouwehand.
Gastmusici
Voor haar jubileumfeest heeft Masha enkele gasten uitgenodigd. De internationale jazzmuzikanten, saxofonist Tony Lakatos en trombonist Bart van Lier treden samen met de band op. Ook broer Dries Bijlsma junior, bekend als producer van Typhoon en van het laatste BLØF-album, speelt mee op gitaar. Dit jubileumconcert wordt beschikbaar gesteld door de stichting Silvolde aan Zee.


www.mashabijlsma.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant