Bert Kuster staat op plek nummer 1 van de kieslijst van Lokaal Belang. Foto: PR
Bert Kuster staat op plek nummer 1 van de kieslijst van Lokaal Belang. Foto: PR

Bert Kuster lijsttrekker Lokaal Belang

Algemeen

OUDE IJSSELSTREEK - Huidig wethouder Bert Kuster is gekozen als de nieuwe lijsttrekker voor Lokaal Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen in gemeente Oude IJsselstreek van 2018. Lokaal Belang, op dit moment met acht zetels de grootste partij in de gemeenteraad, heeft dit besluit genomen tijdens de onlangs gehouden algemene ledenvergadering. "We gaan met een mooie kandidatenlijst de verkiezingen in. Over de eerste plaats op de lijst was men het unaniem eens, daar moest de naam van Bert Kuster staan", aldus bestuursvoorzitter Hans Duitshof.

De lijst is verder gevuld met kandidaten waarbij gezorgd is voor een evenwichtige verdeling van kandidaten uit alle dorpen en kernen in de gemeente.
"Ik zie het als een grote eer om de lijst te mogen aanvoeren. Ik ben nog niet klaar met mijn werk. Er liggen nog een paar mooie vraagstukken voor de toekomst waar ik met hart en ziel een bijdrage aan wil leveren", aldus de nieuwe lijsttrekker.

Hengeveld stopt
Donderdag 23 november is ook bekend geworden dat partijgenoot en wethouder Henk Hengeveld in elke geval niet terugkeert in de nieuwe gemeenteraad of college. "Ik ben 67 jaar en ik vind het tijd om een stapje terug te doen", vertelt Hengeveld, die wel op de kieslijst staat. "Maar dan als lijstduwer." Hengeveld is al sinds 1982 actief in de lokale politiek.
In onze editie van woensdag 29 november is een interview met lijsttrekker Bert Kuster te lezen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant