Jong en oud zijn welkom bij Kick-it Gendringen. Foto: Walter Hobelman
Jong en oud zijn welkom bij Kick-it Gendringen. Foto: Walter Hobelman
advertorial

De stress van je afslaan bij Kick-it Gendringen

Algemeen

GENDRNGEN - In de maand waarin bijna iedereen weer begint met goede voornemens verdient de kleine, maar uiterst gezellige en sfeervolle sportclub 'Kick-it' in Gendringen wat extra aandacht. Bij Kick-it kan iedereen terecht die intensief wil sporten en zich daarbij vooral wil richten op bokszaktrainingen, kempo of bootcamp. In de recent vernieuwde sportruimte aan de Industrieweg 23A in Gendringen is jong en oud van harte welkom.

Door Walter Hobelman

Bij binnenkomst in de ruimte vallen de grote bokszakken direct op. "Het lijkt misschien wel een kickboksschool, maar dat zijn we niet. Misschien komt dat ooit nog", vertelt Kick-it eigenaar Martin Jansen. Eind december 2017 is de sportschool in deze locatie gehuisvest na eerst elders op hetzelfde bedrijventerrein onderdak te hebben gevonden. "Deze plek geeft ons de mogelijkheid om door te groeien. We hebben de vloer geëgaliseerd, het plafond opgeknapt en er een mooie trainingsruimte van gemaakt", vertelt Jansen.
Bijna dagelijks is de sportclub in de avonduren geopend en worden er bokszak- en kempotrainingen gegeven. "We doen dat groepsgewijs waarbij jong en oud, onervaren of gevorderd, man of vrouw, samen lekker kan trainen. In een uurtje tijd verbrand men veel meer calorieën dan in een reguliere sportschool. Vooral bij de bokszaktrainingen kan je de stress van een drukke werk- of schooldag even lekker van je afslaan."
Jansen benadrukt dat de sportclub geen opleidingsplaats is voor mensen met verkeerde bedoelingen. "Dat beeld bestaat wel vaak bij mensen die nog nooit binnen zijn geweest. Maar wie zich op straat misdraagt door toe te passen wat je hier leert, wordt direct de toegang ontzegt", aldus Jansen.
"Bij Kick-it draait het alleen maar om gezond te sporten, bezig te zijn met je lijf en dat te doen in een gezellige, laagdrempelige omgeving waarbij iedereen van en met elkaar leert", legt Jansen uit. Samen met twee andere ervaren en geschoolde trainers begeleidt hij de sporters bij de trainingen. "Bij ons kan iedereen op een actieve, prettige manier werken aan de conditie en het zelfvertrouwen. De conditie gaat met sprongen vooruit, terwijl opgehoopte stress, spanning en frustratie op een natuurlijke manier afvloeien na een uurtje bokszaktrainen", vertelt de trainer. Daarnaast is het met name voor jongeren een mooie sport om je zelfvertrouwen een boost te geven."
Om iedereen kennis te laten maken met de nieuwe sportclub heeft Kick-it een speciale welkomstactie. "In de maanden januari en februari betaal je geen inschrijfgeld en krijg je tien procent korting op de aanschaf van materialen", legt Jansen uit. Aan de nieuwe website wordt op dit moment nog hard gewerkt. Kick it is al wel te vinden op Facebook. Klik hier.

"En natuurlijk is iedereen welkom om een keertje te komen kijken. We zijn dagelijks geopend in de avonduren op het adres Industrieweg 23 A in Gendringen."
Tevens is Kick-It dealer van Chok'em Wear.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant