Leerlingen leren op speelse manier. Foto: PR
Leerlingen leren op speelse manier. Foto: PR

Kansklassen mavo-d en havo-d op Bluemers en Wesenthorst

Algemeen

ULFT/SILVOLDE - Leerlingen van met name de basisscholen en hun ouders kunnen op zaterdag 20 januari tijdens de open dagen de locaties Bluemers en Wesenthorst van het Almende College van binnen bekijken. Ze komen van alles te weten over de vele soorten leerroutes die aansluiten op groep 8. Ook voor instromers in hogere leerjaren staan de deuren open.

De Bluemers en de Wesenthorst zijn de enige scholen in de regio die naast mavo en beroepsgericht (inclusief bb+ groepen) ook de kansklassen mavo-determinatie en havo-determinatie hebben. Deze klassen zijn voor leerlingen die nog niet precies weten welke leerroute (mavo of havo) het beste bij hun past. Leerlingen krijgen maximale kansen om hun talenten te tonen en te ontwikkelen.
Beide locaties van het Almende College zijn kleinschalig georganiseerd. Ze krijgen van zowel leerlingen als ouders hoge waarderingen als het gaat om onderwijs en begeleiding en kennen hoge slagingspercentages. Door intensieve samenwerking met zowel de locatie Isala (havo/vwo) als met het mbo is er sprake van een goede aansluiting op het vervolgonderwijs.
Naast het moderne onderwijs met behulp van werken op en met iPads laten de twee locaties van het Almende College ook zien op welke manieren er nog meer onderwijs wordt gegeven. Beide locaties van het Almende College hebben ook veel aandacht voor het geven van belevingsgericht onderwijs met veel activiteiten, excursies en leren binnen én buiten het lokaal.
Op de Wesenthorst zijn bezoekers welkom tussen 10.00 en 13.30 uur. De Bluemers opent haar deuren van 11.30 tot 15.00 uur. Toekomstige brugklassers kunnen bij de verschillende vakken aan allerlei activiteiten meedoen, met docenten en leerlingen spreken, informatierondes bezoeken en vooral ook sfeer proeven.
Bij de Wesenthorst in Ulft zijn er parkeermogelijkheden op de parkeerplaatsen rondom winkelcentrum De Blenk. Bezoekers van de Bluemers kunnen hun auto op de Markt in Silvolde parkeren, of in de omgeving van de school (achter basisschool De Plakkenberg, ingang Boterweg). Voor mindervaliden worden parkeerplaatsen bij de scholen gereserveerd.
Kinderen en ouders die verhinderd zijn op 20 januari kunnen telefonisch een afspraak maken voor een rondleiding op een ander moment.


www.almendecollege.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant