Trainer van vv Etten Koen van Loon.  Foto: John van der Kamp
Trainer van vv Etten Koen van Loon. Foto: John van der Kamp

Vijf clubs doen mee om titel in 5C

Algemeen

ETTEN – In geen andere klasse doen nog zoveel clubs mee om de titel. Vijf clubs kunnen zich nog kandidaat noemen voor de titel in 5C. Etten heeft de minste verliespunten en staat aan kop van de ranglijst, maar wordt op de huid gezeten door Loo en Halle, die al eerder de stand hebben aangevoerd. Stokkum is de outsider en staat nog net voor de nummer 5, buurman 't Peeske. De club uit Beek heeft wel zeven punten achterstand op koploper Etten, maar moet nog twee wedstrijden inhalen. Spanning volop dus in de laagste klasse van het zondagvoetbal.

Door John van der Kamp

Koploper Etten ontvangt zondag Zelhem en Koen van Loon, de trainer van vv Etten, weet dat de competitie lang is en de verschillen aan kop minimaal zijn. "De verschillen met de competitie twee jaar geleden met Varsselder en Ulftse Boys waren toen veel groter. Twee clubs die er flink bovenuit staken. Nu zit het aardig dicht op elkaar. Ook wij hebben het verschil nog niet kunnen maken. We winnen wel een keer met 7-0 van Ajax Breedenbroek, onze beste wedstrijd van het seizoen, toen ging iedere bal erin. Het is nog een lange rit. We hebben drie clubs nog niet gehad. Bij Zelhem hebben we 1-1 gelijk gespeeld. Dat was eigenlijk een dompertje. We waren in die wedstrijd de betere ploeg, maar we waren niet bij machte de 1-0 voorsprong uit te breiden. In de allerlaatste minuut viel de 1-1. Dat was toen voor Zelhem het eerste competitiedoelpunt, zij hadden nog niet weten te scoren", weet de trainer van Etten zich te herinneren.
Van Loon ziet wel dat zijn team een vooruitgang meemaakt en is na de korte winterstop goed gestart, 2-1 winst bij 't Peeske en thuis 3-2 tegen Ajax B. "We zijn steeds beter gaan voetballen. Er zijn vorig seizoen vijf spelers gestopt. We zijn nu meer een team, verder als twee jaar terug. We speelden tegen Ajax Breedenbroek weer erg goed, daar was ik echt tevreden over, komen met 2-0 voor, maar ik heb een jonge ploeg, die nog te wisselvallig speelt. In de rust erover gehad en gezegd dat we nu de 90 minuten moeten doortrekken. In de tweede helft kregen we ook de kansen, bal tegen de lat, echte kansen op 3-0. Vervolgens krijg je met een cornerbal een klungelgoal tegen. Dan maken we vijf minuten voor tijd wel de 3-1 en wordt het nog 3-2. Een terechte overwinning, maar zo overtuigend de eerste helft was, was het in het tweede deel zeker niet.", Van Loon vertrekt overigens na drie seizoenen bij Etten en wordt aankomend seizoen hoofdtrainer is bij derdeklasser sc Groessen. Ruud Pastoors, nu nog trainer bij SVGG Megchelen, neemt in Etten het roer over.

Na 'n seizoen in de vierde klasse is het ook voor Etten weer aanpassen in 5C. "We kwamen te laat op gang vorig seizoen en we zijn terecht gedegradeerd, we waren over een heel seizoen niet goed genoeg. Maar als we een wildcard, een vrije ticket, hadden gekregen voor de vierde klasse, dan waren we met dit team er nu in gebleven, daar ben ik van overtuigd. Maar ja zo zitten de regels niet in elkaar. Nu moeten we een favorietenrol aannemen met een jong ploegje, tegen ploegen die zich ingraven, dat is weer iets anders voetballen, maar daarin worden we steeds beter. Wij hebben maar zo'n twaalf/dertien goede spelers in het dorp, maar dan wordt het heel lastig. Het is superbelangrijk om de ploeg fit te houden, dat is cruciaal voor iedere club in de vijfde klas. Voor Etten is het zaak dat de groep fit blijft, potentie is er en dan heb je een mooi team", concludeert Koen van Loon, die opmerkt dat geen enkele speler van zijn team in de afgelopen 2,5 jaar een schorsing heeft gekregen.
Zondag zal zijn team er weer moeten staan, dan wacht op Sportpark De Teffer de wedstrijd tegen Zelhem. "Onze tegenstander is een ploeg met veel routine, zij zakken wat in, ja daar hebben wij wat moeite mee, het zal zeker niet gemakkelijk worden. Als we boven in mee willen blijven doen, zullen we deze potjes moeten winnen. Een speler van ons team merkte op, dat we nu met één doelpunt verschil winnen en aan het begin van de competitie speelden we gelijk. Dat is wel een dingetje, dat moeten wel vol blijven houden", sluit Koen van Loon af, die over een fitte groep kan beschikken en hoopt de herstelde Nick van Aken weer te kunnen inzetten.
Scheidsrechter bij de wedstrijd tussen vv Etten en vv Zelhem is de Doetinchemmer Ali Cakir. Aanvang is om 14.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant