Leerlingen van het Almende College eindigden als achtste in het VMBO Debattoernooi. Foto: Gerard Wagemakers Fotografie
Leerlingen van het Almende College eindigden als achtste in het VMBO Debattoernooi. Foto: Gerard Wagemakers Fotografie

Almende College in top 10 landelijk debattoernooi

Algemeen

SILVOLDE - Het Almende College uit Silvolde wist op het landelijk VMBO Debattoernooi een plek in de top 10 in de wacht te slepen.

Het evenement vond plaats op vrijdag 16 maart in Purmerend, het was de elfde editie. Op de gastlocatie SG Gerrit Rietveld kwamen 300 vmbo-leerlingen samen om in teams het debat aan te gaan over actuele onderwerpen als vluchtelingen en een milieutax op vliegtickets. Na drie spannende debatrondes bleek het PENTA College CSG De Oude Maas de beste debaters van het vmbo in huis te hebben, zij mogen een jaar lang pronken met de titel 'Landelijk Debatkampioen'. Het Avicenna College uit Rotterdam werd tweede en ging ook naar huis met de prijs voor 'Beste Nieuwkomer'. De debaters van het Almende College werden achtste.

Het VMBO Debattoernooi wordt, sinds 2008, georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut met steun van het Gieskes-Strijbis Fonds, het Ministerie van Justitie en Veiligheid, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de Adessium Foundation en de Purmerendse ScholenGroep.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant