NVC-trainer Jan Stern. Foto: John van der Kamp
NVC-trainer Jan Stern. Foto: John van der Kamp

NVC Netterden wil ondanks huidige stand doelstelling benaderen

Algemeen

NETTERDEN – Geen voetbal afgelopen zondag voor het Netterdense NVC. De wedstrijd tegen 't Peeske in Beek werd afgelopen zondag afgelast vanwege de extreme koude. Nu richt het team van trainer Jan Stern zich op de thuiswedstrijd tegen Westendorp en hoopt een start te kunnen maken van een goede serie wedstrijden om zo de doelstelling, die men aan het begin van de competitie voor ogen had, nog enigszins te benaderen. De club uit Netterden staat in 5C momenteel op plaats elf. Het gewilde 'linker rijtje' was vooraf de doelstelling. In de aankomende wedstrijden zal men steeds vol voor de drie wedstrijdpunten moeten gaan om het eindresultaat van het vorig seizoen te kunnen benaderen.

Door John van der Kamp

"Het is lang geleden dat we gewonnen hebben. We hebben wel een heel goede start gehad. Vijf wedstrijden tien punten. Sta je in de top-vier. Vervolgens een nederlaag, en dan zie je een verval, niet zozeer in het voetballen. We krijgen makkelijk goals tegen, dat is een stukje concentratie en onoplettendheid, kwaliteit, dan maken we foutjes, dan zit het echt ook tegen", vertelt NVC-trainer Jan Stern, die het vertrek van twee belangrijke spelers heeft moeten compenseren met eigen jeugd.

"Ik ben twee belangrijke pionnen kwijtgeraakt. Spits Stef Tiemessen is naar DVC`26 gegaan en centrale middenvelder Geert Römer is door een kruisbandblessure weggevallen. Hij is gestopt, hij was een leider in het elftal met al zijn ervaring door zijn periode bij Babberich. Stef kon uit het niets een actie maken en scoren. Hij had zich in de kijker gespeeld door vijf keer te scoren vorig seizoen in de wedstrijd tegen Westendorp. Dat is bij DVC uit Didam niet onopgemerkt gebleven. Wel zijn een aantal jonge jongens teruggekomen. Ik heb jongens uit de B er bijgehaald en 'n speler vanuit het tweede. De groep wat groter gemaakt. Remco Wiegers, onze vaste linksback hoop ik zondag er weer bij te hebben", vult Jan Stern aan, die in zijn eerste jaar als trainer bij NVC de achtste plaats op de ranglijst wist te behalen en volgend seizoen trainer wordt bij Terborg. "NVC gaf mij de kans om te starten als hoofdtrainer. Heel veel verenigingen nemen trainers met ervaring. NVC staat erom bekend om beginnende trainers een kans te geven", legt Jan Stern uit en doelt op de trainers Theo Mennings, Huub van Laarschot en Koen van Loon, die allen in Netterden als hoofdtrainer zijn gestart.
Ook voor NVC staan voorlopig twee doordeweekse wedstrijden op het programma. "We spelen tegen Lengel doordeweeks en tegen Etten op Hemelvaartsdag. Ik heb al contact gelegd met Koen van Loon, de trainer van Etten, en voorgesteld om op woensdagavond ervoor te spelen. Dan zijn we Hemelvaartsdag vrij", hoopt Jan Stern, die zijn selectie tijdens Hemelvaart een bezoek aan Festivaart gunt.
"Onze doelstelling is een eind weg, nog twaalf wedstrijden, waarvan zeven thuis tegen ploegen waar we de punten van moeten pakken. We krijgen Westendorp thuis, Lengel thuis, Babberich en Den Dam thuis. Die staan bij ons in de buurt en Etten vindt het nooit fijn om naar Netterden te gaan", weet Jan Stern te voorspellen.

Zondag de thuiswedstrijd tegen sv Westendorp. Een opvallend detail is dat juist de laatste overwinning van NVC in Westendorp is behaald. "We wonnen daar met 2-0, het was zware wedstrijd, in de vorm van heel slecht weer. Het veld was 's morgens kapot gelopen, echt voetballen kon je niet. Een echte vechtwedstrijd. We hadden wel achter kunnen komen. Ze kregen een penalty tegen, maar onze keeper herstelde zijn fout en stopte de penalty. We zijn niet echt in de problemen gekomen", weet Stern zich nog te herinneren, maar verwacht zondag een geheel ander Westendorp. "Westendorp is completer geworden en hebben nu een grotere groep. Er zijn jongens vanuit het tweede naar het eerste gegaan. Wij zullen tegen Westendorp super-geconcentreerd moeten spelen en in deze thuiswedstrijd iets extra's moeten geven, en ook de foutjes eruit halen."
Scheidsrechter in Netterden bij het duel tussen NVC en sv Westendorp is Arjan te Brake uit Westervoort. De aftrap is om 14.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant