Bevrijdingsconcert op 5 mei

Algemeen

AALTEN/DINXPERLO/SILVOLDE - Op zaterdag 5 mei houdt de Koninklijke Chr. Zangers Bond een concert ter gelegenheid van Bevrijdingsdag in De Hofnar in Aalten. Drie koren verlenen hun medewerking: het Aaltens Chr. Mannenkoor, The Joysingers uit Dinxperlo en het Byzantijns Mannenkoor Cantores Versicolores uit Silvolde. Drie totaal verschillende koren, elk met hun eigen repertoire en hun eigen geluid. De KCZB wil zo de diversiteit van koorzang uit de regio onder de aandacht brengen.

Het ACM heeft onder leiding van Susanna Veerman nieuwe stukken ingestudeerd, en de 60 mannen van het koor zullen ze met verve brengen, en weer begeleid worden door Yvonne Beeftink op de piano.
The Joysingers is een gospelkoor met 26 enthousiaste leden onder leiding van Quintus Sachs en zij worden begeleid door een combo bestaande uit Rudy Schuurman op keyboard en Frits Keuper met elektrische gitaar.
Cantores Versicolores heeft veertien zangers en staat onder leiding van Marga Roelofs. Zij hebben geen begeleiding want zij zingen altijd a capella. Hun repertoire bestaat hoofdzakelijk uit religieuze liederen uit de Byzantijnse traditie, maar ook volksliederen uit Rusland en Oost-Europa.
Het concert is op zaterdag 5 mei in De Hofnar aan de Polstraat 7 in Aalten en begint om 20.00 uur. De entree is gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant