Gezelligheid en sfeer op de Achterhoekse Streekproductenmarkt. Foto: PR
Gezelligheid en sfeer op de Achterhoekse Streekproductenmarkt. Foto: PR

Feest van creativiteit op Achterhoekse Streekproductenmarkt

Algemeen

LIEVELDE - Op Tweede Pinksterdag, maandag 21 mei, is Lievelde weer het centrum van creativiteit in de Achterhoek. Dan vindt bij kaasboerderij Weenink de achttiende Achterhoekse Streekproductenmarkt plaats.

Bij de editie in 2017 kwamen er duizenden bezoekers naar de Achterhoekse Streekproducten Markt. Het programma is dit jaar nog uitgebreider en daarmee is de markt een dagje uit voor het hele gezin. Nog steeds vormen streekproducten een belangrijk onderdeel. Gewoon om te kopen: kaas, worst, honing, jam, asperges, aardbeien en heel veel lekkers uit de streek. En ook om te eten: insecten kunnen worden geproefd, bakker Jos bakt brood in de oude oven, er is (h)eerlijk vlees op de smoker en 'vergeten' vleessoorten worden klaargemaakt op de bewegende BBQ. Het is volop happen in de 'Hapjes Hook'.

Daarnaast zijn de, in totaal 120, standhouders actief met allerlei vormen van creativiteit: met penseel, hamer, beitel, breinaald, pen, papier, bloemen, planten en met het woord. Ook voor een advies over inrichting van tuin en buitenkeuken kan men terecht op deze markt. Gewoon genieten mag ook, bijvoorbeeld van oldtimers van de Boerenkaassterrit, met start en finish op de Streekproductenmarkt. Fietsen en brommers kieken is mogelijk, naast kijken naar de vogelshow. Nieuw is dat de oude Schoppe wordt ingericht als een klein intiem theater met doorlopend korte voorstellingen. Voor de kinderen, maar ook voor volwassenen, is er de mogelijkheid om met een koe te knuffelen en om selfies te maken met koe Drieka. En er is een kinderplein met tal van leuke en creatieve activiteiten.

De Kaasboerderij zelf is tijdens de markt volledig in bedrijf. Een prachtig en vast onderdeel van de dag is het ophalen van de koeien uit de wei, de omgekeerde koeiendans.
Voor live muziek zorgen onder andere The Cowpokes en Twee Freemde Mannen, en verder brengen Jos ten Hoopen en Martin Essink sfeermuziek met accordeon en gitaar.

De Achterhoekse Streekproducten Markt wordt gehouden op maandag 21 mei, Tweede Pinksterdag van 10.00 tot 17.00 bij kaasboerderij Weenink aan de Eimersweg 3 in Lievelde. Entree is vier euro, kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Ook het parkeren is gratis.


www.kaasboerderijweenink.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant