Theo Masselink werpt de eerste 'boule' onder toeziend oog van Otwin van Dijk, Annelies Cornelissen en Jelle Hoogeveen. Foto: Walter Hobelman
Theo Masselink werpt de eerste 'boule' onder toeziend oog van Otwin van Dijk, Annelies Cornelissen en Jelle Hoogeveen. Foto: Walter Hobelman

Balletje opgooien in Gendringen

Algemeen

GENDRINGEN - Onder grote belangstelling en met schitterend weer is de nieuwste attractie van het dorp Gendringen officieel in gebruik genomen. Woensdag 18 april verrichtte burgemeester Otwin van Dijk samen met 'seniorenbond Gendringen en omstreken' voorzitter Annelies Cornelissen de openingshandeling. Daarmee is Gendringen twee jeu-de-boulesbanen rijker en dat biedt mogelijkheden voor jong en oud.

Door Walter Hobelman

De seniorenbond en zorgorganisatie Azora (Locatie Maria Magdalena Postel, MMP) zijn blij met deze banen. "Het zorgt voor een mooie verbinding tussen de mensen in het dorp en onze bewoners", meent MMP-locatiemanager Jelle Hoogeveen. "Oudere mensen komen weer uit de stoel en ontmoeten dorps- en leeftijdsgenoten en dat houdt ze vitaal", voegt Cornelissen daar aan toe.
Ook burgemeester Van Dijk is blij. "Wees nou eerlijk, met dit weer en deze prachtige banen krijg je toch vanzelf dat heerlijke zomervakantiegevoel? Lekker jeu-de-boulen, drankje erbij, muziekje op de achtergrond. Wat wil een mens nou nog meer?", vraagt de burgervader zich af.
De baan is dankzij veel sponsors en de inzet van veel vrijwilligers tot stand gekomen. Zo zorgde Hacron Groen voor een deel van de aanleg en ook gemeente Oude IJsselstreek heeft een belangrijke bijdrage geleverd, evenals Netterden zand en grint.
De baan is te huur via de receptie van MMP en op dinsdag- en donderdagmiddag gebruikt de seniorenbond de baan zelf en daarbij is iedereen van harte welkom.
Theo Masselink, ooit initiatiefnemer van de aanleg van de eerste jeu-de-boulesbaan, 25 jaar geleden, mocht de eerste boule gooien en is blij met deze hernieuwde banen achter de RK Martinuskerk.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant