Spulletjes verkopen op de Vrijmarkt. Foto: PR
Spulletjes verkopen op de Vrijmarkt. Foto: PR

Koningsdag feestelijk opstarten in de Koningsnacht

Algemeen

DOETINCHEM - Met diverse muziekgenres luidt Doetinchem Koningsdag in tijdens een feestelijke Koningsnacht. Om alvast in de juiste stemming te komen voor deze nationale feestdag zijn er donderdag 26 april vanaf 21.00 uur diverse optredens in de Grutstraat. Op het podium voor Club 22-24 treden enkele dj's op. Bij feestcafé Bubbels is 'Geen Stempel' aanwezig. Ook bij Café ZusenZo in de Korte Kapoeniestraat is er muziek. Dat het er 's avonds tot middernacht feestelijk aan toe gaat is zeker.

De volgende dag is het Koningsdag en kleurt het centrum van Doetinchem oranje. Net als voorgaande jaren houdt het Centrummanagement Doetinchem in samenwerking met Scouting Roothaan, de gezellige kindervrijmarkt op Koningsdag, 27 april. De kindervrijmarkt vindt plaats in de binnenstad van Doetinchem en duurt tot 14.00 uur. Vanaf 08.30 uur nemen de kinderen de hun toegewezen plaats weer in. Er zijn dit jaar circa zevenhonderd plaatsen beschikbaar voor de kinderen. De Veentjes, Schouwburgplein en het Catharinaplein worden wederom betrokken bij deze vrijmarkt.
De meeste winkels in het centrum van Doetinchem zijn op Koningsdag tot 17.00 uur geopend.

Horecaprogramma
Het Simonsplein, altijd het bruisende hart van de stad, biedt vanaf 15.00 tot 19.00 uur een podium aan artiesten met een zeer gevarieerd repertoire. Hoofdact van de dag is het optreden van The Sjefs. De drie boezemvrienden zijn door hun explosieve shows een zeer geliefde band op festivals.
Ook op andere plekken staan podiums opgesteld waar bands spelen: in de Grutstraat bij de Catharinakerk (coverbands Bree en Chaingang treden vanaf 15.00 uur op), bij Club 22-24 ( vanaf 15.00 uur diverse DJ's), Entree 1863 en binnen bij Feestcafé Bubbels (20.00 uur tot 00.00 uur live muziek met Raymond Pluijmert). Binnen bij Paddy's in de Omdraai treedt DJ Dennis vanaf 15.00 uur op. Luisteren naar je favoriete zanger of band of dj, helemaal losgaan bij steengoede muziek, of gewoon sfeer opsnuiven in de stad, het kan allemaal. De muzikanten gaan op de verschillende podia door tot vroeg in de avond, uiterlijk tot 21.00 uur.

Feestgedruis in de Grutstraat. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant