Centrum voor mensen met NAH opent in Groenlo

Algemeen

GROENLO - Zorgorganisatie Siza opent een nieuw expertisecentrum voor mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) in Groenlo. Een al eerder gestart behandelcentrum in Terborg bleek zo succesvol dat Siza nu een groter deel van de Achterhoek gaat bedienen. Op zaterdag 12 mei is er van 10.00 tot 12.00 uur een informatie-inloopochtend in De Molenberg op de Ziekenhuisstraat 14 in Groenlo, waar het nieuwe NAH-centrum is gevestigd.

Deze bijeenkomst in De Molenberg is bedoeld voor mensen die getroffen zijn door hersenletsel, naasten, huisartsen, andere verwijzers en alle andere belangstellenden. Tijdens de inloopochtend is er aandacht voor de achtergronden van niet-aangeboren hersenletsel, de zichtbare en onzichtbare gevolgen ervan, maar ook voor het behandel- en begeleidingsaanbod van Siza.
Jaarlijks lopen zo'n 120.000 mensen hersenletsel op, bijvoorbeeld door een klap op het hoofd bij een verkeersongeval, door een hartstilstand, ziekte, hersenbloeding of hersentumor. Niet-aangeboren hersenletsel heeft enorme gevolgen voor de getroffen persoon zelf, maar ook voor zijn of haar omgeving. Vaak ziet het leven van de persoon met hersenletsel en dat van de omgeving er totaal anders uit. Men spreekt dan van 'een breuk in de levenslijn'.
Na revalidatie komen mensen met hersenletsel thuis en dan pas komen de vragen en problemen. Men heeft bijvoorbeeld last van vergeetachtigheid, vermoeidheid, de weg niet kunnen vinden, moeite met praten of begrijpen, aandacht- of concentratieproblemen. Het hersenletsel gaat niet over, maar de getroffene en zijn of haar omgeving kan er wel mee leren omgaan.

Regionaal Expertisecentrum NAH Doetinchem locatie Groenlo
Het behandel- en begeleidingsaanbod van Siza, waaronder het behandelprogramma van Hersenz, (www.Hersenz.nl) biedt handvatten en hulpmiddelen om het leven met hersenletsel makkelijker te maken. Het Regionaal Expertisecentrum NAH in Groenlo biedt intensieve behandeling en begeleiding aan jongeren en volwassen met NAH én hun omgeving. Deze behandeling kan individueel of in een groep plaatsvinden en is georganiseerd in modules, die landelijk zijn ontwikkeld in samenwerking met Hersenz. Siza biedt ook een breed vervolgaanbod dat goed aansluit. Zo is er bijvoorbeeld verbinding met Sizawerk en zijn er mogelijkheden om te (blijven) werken. In alle gevallen is er een persoonlijk en passend aanbod, dat aansluit op wat in de revalidatie in gang is gezet. Doel van de behandeling en begeleiding is de verbinding naar het leven van alledag en naar participatie in de samenleving.

Inloopochtend
Belangstellenden zijn welkom op zaterdag 12 mei van 10.00 tot 12.00 uur in het Regionaal Expertisecentrum NAH Doetinchem, locatie Groenlo: De Molenberg, Ziekenhuisstraat 14,7141 AN, Groenlo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant