Etten whatsappt voor buurtpreventie

Algemeen

ETTEN - Om de veiligheid in het dorp te vergroten is door Dorpsbelangen in Etten is het initiatief genomen om ook voor Etten een WhatsApp-groep te starten. Veel inwoners van verschillende dorpen in de gemeente zijn nu al met elkaar verbonden via een dergelijke buurtpreventie-app.

Via de Buurtpreventie WhatsApp worden verdachte situaties in de eigen wijk gemeld. Met één bericht wordt een grote groep inwoners bereikt om hen te waarschuwen en eventueel gezamenlijk actie te ondernemen. Het doel is te zorgen voor meer ogen en oren voor de politie en andere toezichthouders, die niet overal tegelijk kunnen zijn. Het dient als een moderne vorm van een burgerwacht.
Deelnemers aan de WhatsAppgroep krijgen berichten van eigen buurtbewoners als die iets niet vertrouwen, of informeren zelf anderen door een bericht te plaatsen. Deze berichten mogen alleen geplaatst worden in de appgroep nadat dit gemeld is bij de politie via 112 of bij minder spoedeisende gevallen via 0900-8844. Het gaat dus niet om het melden van weggelopen poezen of een naderende onweersbui.
Aanmelden is mogelijk via de website. Na kennisgenomen te hebben van de spelregels wordt de Ettenaar aan de buurtpreventie-app van de wijk toegevoegd.

www.etten-gld.nl/buurtpreventie

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant