Sambam. Foto: Leonie Jansen
Sambam. Foto: Leonie Jansen

Kans om Braziliaanse percussie te leren spelen

Algemeen

MEGCHELEN - Wellicht heeft men er nog nooit van gehoord, maar er bestaat een Braziliaanse percussiegroep in de Achterhoek. Deze groep (Sambam) bestaat uit leden uit de hele regio zoals Doetinchem, Megchelen, Breedenbroek, Dinxperlo, Westendorp, Silvolde et cetera, maar ook zelfs uit de regio hierbuiten.

Sambam wil graag de groep uitbreiden met nieuwe leden. Dus dit is een kans om mee te gaan spelen met deze swingende groep. Ervaring is niet nodig, wel moet men beschikken over een goed ritmisch gevoel.

Onlangs deden de leden mee aan de parade optocht van festival Buitengewoon, tezamen met honderd andere Sambaspelers. Het werd een geweldig ervaring, waarbij ze alleen maar dansende en blije mensen langs de kant van de weg zagen staan. Beeld hiervan is te vinden op de Facebookpagina 'sambam percussiegroep'.

Braziliaanse percussie speelt men op diverse instrumenten, zoals grote, middelgrote en kleine trommels, evenals snare-instrumenten en shakers. Dit alles tezamen maakt dat het een groot ritmisch klankspel wordt, waar men als vanzelf bij gaat swingen op het opzwepende ritme. Het is tevens erg ontspannend en vrolijk stemmend.

Sambam oefent op dit moment elke zaterdagochtend, en de contributie is 6 euro per maand. Daarnaast is er regelmatig les van de beroemde Dudu Capoeira, een Braziliaan en zeer enthousiaste, bedreven Sambaspeler en docent. Ook over hem staat meer informatie op de Facebookpagina.

Jaarlijks zijn er veel festivals waaraan ze als groep mee kunnen doen. Kortom wie zin heeft in muziek maken, een goed ritmegevoel en wekelijks iets leuks wil hebben om naar uit te kijken; kan zich aanmelden voor de introductieworkshop op zaterdag 13 oktober van 10.30 tot 12.00 uur met aansluitend een hapje en drankje. Hier zijn geen kosten aan verbonden.
Voor meer informatie en aanmelden voor de open les (voor 7 oktober): sambampercussie@gmail.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant