Mountainbiken door prachtig bosgebied. Foto: PR
Mountainbiken door prachtig bosgebied. Foto: PR

Mountainbiketocht door Montferlandse bossen

Algemeen

BEEK – Mountainbikers kunnen zondag 7 oktober hun hart ophalen in de bossen van het Montferland. Toerfietsclub TC de Liemers en ATB de Pedaleur verzorgen dan wederom de MTB Montferlandtocht.

Eenmaal per jaar stelt Natuurmonumenten het bosgebied van het Montferland open voor mountainbikers. ATB de Pedaleur uit Doetinchem en TC de Liemers uit Zevenaar zorgen die dag voor een tocht over paden die voor mountainbikers anders verboden terrein zijn.

Hoogtemeters
De MTB Montferlandtocht is een uitdagende toertocht van 600 tot 1.000 hoogtemeters. De tocht bestaat uit twee routes: één van 40 kilometer en één van 60 kilometer. Hierdoor is de MTB Montferlandtocht geschikt voor ieder niveau. Op de routes zijn verzorgingsposten aanwezig, waar deelnemers kunnen rekenen op ondersteuning bij technische problemen met de fiets. Uiteraard wordt op deze plekken ook aan de innerlijke mens gedacht.
Deelnemers aan de toertocht kunnen tussen 9.00 en 10.00 uur starten vanaf de start/finishlocatie Hotel 't Heuveltje (St. Jansgildestraat 27, 7037 CA Beek). Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Vooraf aanmelden is niet verplicht, maar wel aan te raden. Dit kan via www.ntfu.nl (zoek via de kalender de MTB Montferlandtocht). Wie vooraf graag de GP van Japan met Max Verstappen wil bekijken, kan dat vanaf 6.45 uur bij de start/finishlocatie 't Heuveltje.

Helm
Het dragen van een helm is tijdens de MTB Montferlandtocht verplicht. De organisatie vraagt deelnemers respectvol om te gaan met de natuur en met elkaar in het Montferlandse bos. De tocht wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Wielerhuis de Pedaleur uit Doetinchem.

Meer informatie over de MTB Montferlandtocht is te vinden op Facebook via @Montferlandtocht of op internet via www.tcdeliemers.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant