Norbert en Linda
Norbert en Linda
Advertorial

Paardensportcentrum Diekshuus gooit de stallen los

Algemeen

GENDRINGEN- De nieuwbouw van een nieuwe stal naast de huidige rijhal belemmert Paardensportcentrum Diekshuus in Gendringen niet om een open dag te organiseren. Zaterdag 22 september is iedereen tussen 11.00 en 16.00 uur van harte welkom om een kijkje voor en achter de schermen te nemen en alles te weten te komen over de paardensport.

Door Walter Hobelman

Linda en Norbert Kock, eigenaren van het paardensportcentrum, organiseren elk jaar een open dag. "Van 15 tot en met 23 september zijn de landelijke 'Open Manege dagen' en daar doen we net als anderen jaren gewoon aan mee. We houden het dit jaar wel wat bescheiden. Als de nieuwe stal klaar is gaan we daar wel iets bijzonders van maken", vertelt Linda

Tijdens de open dag is iedereen welkom en kan op een ongedwongen, laagdrempelige manier kennis maken met de paardensport. "Wij willen graag laten zien hoe we werken en op welke wijze wij paardensport leuk en verantwoord houden voor mens én dier", legt Norbert uit. "De paarden hebben het bij ons prima voor elkaar. Zo worden ze bijvoorbeeld nooit langer dan 2 uur per dag gebruikt voor lessen en besteden we veel aandacht en zorg aan onze paarden." Paardensport centrum Diekshuus staat bekend om de laagdrempeligheid. "Iedereen moet paard kunnen rijden vinden wij. Dat moet niet afhankelijk zijn van geld of andere beperkingen. Als het nodig is zoeken we een goede manier zodat iedereen die dat wil kan genieten van paardrijden."

Volgens de beide paardenliefhebbers geeft paardrijden rust. "Wij zien hier met regelmaat dat 'drukke kinderen' tot rust komen tijdens het paardrijden en omgekeerd, kinderen die van zichzelf juist erg naar binnen gekeerd zijn zien we opbloeien, groeien in zelfvertrouwen en rust uitstralen."

Op de open dag is hoefsmid Kenneth van Os aanwezig, verzorgt Ellen Lieftink 'dry needling' demonstraties, kan men kijken bij de rijlessen die gegeven worden, mogen kinderen pony rijden en is er een puzzeltocht waarmee een dag gratis les gewonnen kan worden samen met een vriend of vriendin

De koffie, thee en ranja staan klaar en er kan ook een kijkje worden genomen bij de nieuwbouw. "Als alles volgens planning verloop zijn in de week voor de open dag de spanten geplaatst en worden de contouren zichtbaar van de nieuwe stal", vertelt Norbert.

De open dag is te bezoeken van 11.00 tot 16.00 uur en Paardensportcentrum Diekshuus is te vinden aan de Ulftseweg 4a in Gendringen.
Meer info is te vinden op www.diekshuus.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant