Ouderen vertellen hun verhaal in Schavenweide of Meulenvelden. Foto: PR
Ouderen vertellen hun verhaal in Schavenweide of Meulenvelden. Foto: PR

Betekenisvol schrijven als vrijwilliger van Verhalenoogst

Algemeen

REGIO - Ouderen vertellen hun verhaal. Jij luistert, vraagt en schrijft. Samen smeden jullie in korte tijd een band door al die persoonlijke verhalen. Misschien schrijf je zelfs wel een verhaal dat de ander nog niet eerder verteld heeft. Als je klaar bent met schrijven, lees je het verhaal voor aan de verteller. Verhalenoogst maakt bij vertellers en schrijvers telkens een onuitwisbare indruk. Inschrijven kan weer voor de editie van donderdag 24 januari (workshop), 31 januari en 7 en 14 februari bij Schavenweide in Doetinchem of Meulenvelden in Didam.

Hier draait het om bij Verhalenoogst: echt contact maken en aan het eind is daar een vaak heel persoonlijk verhaal op schrift. Als schrijfvrijwilliger bezoek je samen met andere vrijwilligers en schrijfdocente Lieke Deelstra drie weken achter elkaar een groepje ouderen op één van de locaties. En daar zijn de mooiste verhalen te horen. Lieke neemt een koffer mee vol met oude spulletjes, dus volop gespreksstof. Ter voorbereiding is er een workshop voor alle schrijvers op de Gruitpoort te Doetinchem. De laatste keer is een kleine feestelijke presentatie waarbij de verhalen voorgelezen worden. Aanmelden kan via info@gruitpoort.nl o.v.v. naam, e-mailadres en telefoonnummer.

Markenheem Schavenweide Doetinchem: Kennismakingsworkshop donderdag 24 januari, 15.00-17.00 uur, De Gruitpoort, Hofstraat 2 Doetinchem. Sessies met ouderen bij Schavenweide op donderdag 31 januari en 7 en 14 februari van 9.30 -11.30 uur (vanaf 10.00 met ouderen erbij)
Liemerije Meulenvelden in Didam: Kennismakingsworkshop donderdag 24 januari, 15.00-17.00 uur, De Gruitpoort, Hofstraat 2 Doetinchem. Sessies met ouderen bij Meulenvelden in Didam op donderdag 31 januari en 7 en 14 februari, 14-16 uur, (vanaf 14.30 uur met ouderen erbij)

Het Achterhoekse programma Lang Leve Kunst en Naoberschap organiseert kunstactiviteiten voor ouderen. Het doel is ouderen samen met anderen mooie momenten te laten beleven.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant