De voorwaarden lijken prima voor een mooie ijsvloer. Foto: PR
De voorwaarden lijken prima voor een mooie ijsvloer. Foto: PR

Komt het goed met de ijsbaan in Varsseveld?

Algemeen

VARSSEVELD - Er staat water op het weiland van de ijsclub aan de Veenweg. Komt het dan toch goed met de ijsbaan dit jaar?

Door Miriam Szalata

"We hebben veel regen gehad de laatste tijd, de bovenlaag van de grond was aardig verzadigd. We hebben de pomp aangezet", zegt André Diepenbroek van IJsclub Varsseveld. Hij weet nog niet of het voldoende is. "Er moet behoorlijk worden gepompt.''

Een schaatsliefhebber die donderdag langs het weiland fietste en foto's op Facebook plaatste, schat in dat de baan 'schaatsbaar' is, als het gaat vriezen. "Er staat al veel water, hier en daar zie je nog wel wat gras boven het water.''

Eerder dit jaar zag het er naar uit dat er dit winterseizoen helemaal niet kan worden geschaatst op het terrein aan de Veenweg. De aangrenzende beek, waar de ijsclub in andere jaren het water van betrekt, was eind november nog leeg als gevolg van de droge zomer. Toen er begin december na behoorlijke regen wel water in stond, gaf het waterschap geen toestemming om water uit de beek op het grasland te laten lopen omdat het grondwaterpeil te laag stond. Wel kreeg de ijsclub het advies water op te pompen.

In de komende week zou zich een laagje ijs op het water kunnen vormen: er is nachtvorst voorspeld. Overdag schommelt de temperatuur rond het vriespunt, aldus de verwachtingen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant