Informatie Bieb over inbraakpreventie

Algemeen

TERBORG - De Nationale Inbraak Preventieweken, in de maand mei, komen er weer aan. Daarom organiseert de Bibliotheek in alle vestigingen in samenwerking met voormalig politieman Ton Wiggers een informatiebijeenkomst rondom inbraakpreventie. Als eerste in de Bibliotheek Terborg op donderdagmiddag 2 mei van 14.00 tot 15.30 uur.

Veiligheid is geen vanzelfsprekendheid. Vooral ouderen zijn een makkelijke prooi voor criminelen. Gelukkig is er ook veel te voorkomen door maatregelen te nemen. Hiermee kan inbraak worden tegengegaan en kunnen woningbranden worden voorkomen. Hoe dat moet vertelt Ton Wiggers in zijn voorlichtingsbijeenkomsten. Wiggers is voormalig politieman en adviseur van Zo Veilig & Securitas Oost-Gelderland. Zijn toehoorders krijgen de kans om vragen te stellen en indien gewenst kunnen zij een afspraak maken voor een later tijdstip.
Over het algemeen denken mensen als het over inbraak, brand of bijvoorbeeld het 'afkijken van een pincode' gaat, dat hen dit niet zal gebeuren. Ze wonen immers in een veilige buurt, ze zijn van mening goede sloten te hebben en denken vaak dat er toch niets te halen valt. Desalniettemin wordt er gemiddeld 220 keer per dag ingebroken en vindt er één keer per week een fatale woningbrand plaats. Dit kan overal in Nederland gebeuren. Hoog tijd volgens Ton Wiggers om maatregelen te nemen. Dit kan onder andere met elektronische beveiligingen tegen inbraak en brand of preventiemaatregelen in winkels of bij pinautomaten. Tijdens zijn anderhalf uur durende voorlichtingsbijeenkomsten in de Bibliotheek Achterhoekse Poort komen de diverse maatregelen uitgebreid aan bod. Ook worden de gevolgen van inbraak, diefstallen en branden besproken.
Wiggers is op 2 mei in Terborg, op 6 mei in Dinxperlo, op 7 mei in Varsseveld en op 10 mei in Gendringen. Deze bijeenkomsten duren van 14.00 tot 15.30 uur. Op 8 mei is hij van 18.30 tot 20.00 in Ulft en op 11 mei van 10.30 tot 12.00 uur in Aalten. Deelname is gratis, inschrijven is mogelijk op onderstaande website of in de Bibliotheek.

www.achterhoeksepoort.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant