Acht van de tien gediplomeerden, tonen trots hun diploma. Foto: PR
Acht van de tien gediplomeerden, tonen trots hun diploma. Foto: PR

Tien muziekdiploma's bij Sint Radboud

Algemeen

SILVOLDE - Maar liefst tien jeugdleden van harmonie St. Radboud uit Silvolde hebben op dinsdag 16 april hun muziekdiploma behaald. Een mooie bekroning van een succesvol studiejaar voor de jonge muzikanten van de harmonie. De leerlingen legden muziekexamens af op diverse niveaus: van diploma A voor de beginnende leerlingen tot diploma C voor de al gevorderde muzikant. Een uitstekende prestatie waar de harmonie maar wat trots op is.

Al sinds jaar en dag zorgt harmonie St. Radboud ervoor dat de jeugd van Silvolde muziekles kan krijgen op een blaasinstrument. Ook dit jaar gingen in september weer diverse leerlingen van start met een opleiding. De harmonie werkt daarvoor nauw samen met diverse docenten van de muziekschool Oost-Gelderland. Dit leverde dit jaar tien diploma's op: Fien Tombergen, Jet Buiting, Sophie ten Camp, Anne Splithof en Fenne Buizert behaalden een A-diploma. Tygo Buizert, Daphne Mulleman, Cato Tombergen en Maud Mulleman slaagden voor hun B-diploma en Dirk Splithof zelfs voor C.
Bijzonder is ook dat de leerlingen de meest uiteenlopende instrumenten bespelen. Bij de gediplomeerden zitten leerlingen op trompet, klarinet, hoorn, saxofoon en zelfs op fagot. Een bijzonder instrument, dat zeer veel oefening vergt en niet zo makkelijk te leren is. Extra knap is dus dat Fenne Buizert op fagot haar A-diploma behaalde. Een mooie prestatie.
Naast deze jonge muzikanten is er natuurlijk altijd nog plek voor meer leerlingen bij de harmonie. Wie interesse heeft in een muziekopleiding of meer informatie zoekt over harmonie St. Radboud of over de drumband van de harmonie, kan terecht op de website.

www.radboudsilvolde.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant