De Iesselganger gaat weer varen vanuit Ulft, Terborg en Doetinchem. Foto: Henk van Raaij
De Iesselganger gaat weer varen vanuit Ulft, Terborg en Doetinchem. Foto: Henk van Raaij Foto: Henk van Raaij

Iesselganger kiest het ruime sop

Algemeen

ULFT/TERBORG/DOETINCHEM - Vanaf zaterdag 27 april (tot en met 27 oktober) kiest de Iesselganger het ruime sop voor een nieuw vaarseizoen, met onder andere de reguliere rondvaarten in het weekeinde en in de zomervakantie ook weer op woensdag, donderdag en vrijdag (ook in de mei- en herfstvakantie). Daarnaast zijn er dit seizoen een paar aantrekkelijke arrangementen.

De vaartochten vanaf de Bleek in Doetinchem zijn op Hemelvaart 30 mei en ook op 31 mei, 1 en 2 juni, 22 en 23 juni, 13 en 14 juli, 2, 3 en 4 augustus, en 7 en 8 september om 13.00 en 15.30 uur. Nieuw is een arrangement 'Rondje Keppel'. Dat vertrekt op vrijdag 31 mei en 2 augustus om 10.00 uur vanaf Doetinchem. Ook nieuw is een excursie naar Wijngaard Duetinghem op zaterdag 1 juni, 13 juli en 3 augustus. Vertrek om 10.00 uur vanaf Doetinchem. De Moederdagtocht is op 12 mei. Die vaart om 13.00 uur en 15.30 uur en de Vaderdagtocht is op 16 juni. Zowel op Moederdag en Vaderdag is er speciaal voor moeders en vaders een muzikale aubade aan boord en een kleine attentie. Voor deze beide arrangementen is er voor alle passagiers een drankje bij de prijs inbegrepen. Vertrek beide dagen om 13.00 uur en 15.30 uur bij de Baileybrug op het DRU-terrein in Ulft.

Kastelen
De excursie naar Kasteel Kemnade te Wijnbergen vanuit Terborg is om 8.30 uur vanaf de Steiger bij de brug op de volgende data: 8 en 22 juni, 6 en 20 juli en op 21 september. Vanuit Doetinchem zijn er ook excursies naar de Kemnade op 22 juni en 7 september, vertrek om 9.30 uur. Voertuigen kunnen worden gepakeerd op de Varkensweide (zondags gratis en zaterdag betaald parkeren.) Het is dan ongeveer 200 meter lopen tot de instap van de Fluisterboot.
In Ulft kan gebruik worden gemaakt van het nieuwe parkeerterrein aan de Silvolse kant langs de Oude IJssel bij de DRU. Instappen bij de Baileybrug.
De excursie naar Kasteel Wisch in Terborg is op zaterdag 11 mei en 29 juni (afvaart vanuit Ulft om 9.30 uur) en de Vroege Vogeltocht (alleen op aanvraag t/m 9 mei) vertrekt 's ochtends om 7.00 uur.
Genieten van water en ijs kan ook, met een excursie naar IJsboerderij 't Kempke op 26 mei, 30 juni, 28 juli, 25 augustus en 29 september (afvaart vanaf Ulft om 11.30 uur). Ook tijdens de zomervakantie zijn er vaarten naar de IJsboerderij, donderdags om 13.00 uur. Het succesverhaal van voorgaande jaren, de Midzomeravondtochten, is uitgebreid met meer tochten, o.a. op 29 juni en 6 juli, met muzikale omlijsting van onze volkszanger Ben Lukassen (afvaart om 20.00 uur vanuit Ulft). Verder kan men exclusieve boottochten voor een eigen gezelschap boeken.
Boeken kan via de VVV Ulft en informatie kunt u ook inwinnen via VVV Doetinchem. Op de website van Stichting IJsselvaart is de nodige informatie te vinden, en er kan direct worden geboekt. Op deze site wordt ook verwezen naar uitgebreide en actuele informatie over het vaarprogramma 2019.

www.ijsselvaart.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant