Vogelschieten Varsseveld verhuist

Algemeen

VARSSEVELD - Na ruim vijftig jaar vogelschieten op Sportpark Oberink in Varsseveld wordt dit traditionele onderdeel van de volksfeesten rond Koningsdag met ingang van dit jaar verplaatst naar het terrein bij de Gesinkschure naast het Hofshuus. Het bestuur van de Algemene Oranje Vereniging (AOV) hoopt met het concentreren van de feestactiviteiten en door één uur later te starten de enigszins tanende animo op peil te houden.

Een traditionelere activiteit dan het vogelschieten op Koningsdag is haast niet denkbaar. En de beslissing om na zoveel jaren weg te gaan van Sportpark Oberink was ook lastig, maar werd door de AOV genomen in goed overleg met de besturen van Sportclub Varsseveld en Schietcollege Prins Alexander. Het doel is dat veel activiteiten van de Varsseveldse Volksfeesten geconcentreerd worden rondom het Hofshuus: een totaalprogramma voor alle inwoners van Varsseveld, van jong tot oud. Ten tweede zouden de organisatoren graag wat nieuwe aanwas zien bij het vogelschieten. Met het verschuiven van het aanvangstijdstip hopen de organisatoren "een extra groep deelnemers te bereiken die op de vrijdag liever een uurtje later uit de veren komen", aldus Luc Helmink, voorzitter van de AOV.
Het aantal schutters loopt al jaren iets terug. Door het schieten een nieuwe impuls te geven probeert de organisatie, die ook op de nieuwe locatie zal bestaan uit een samenwerking tussen de AOV, Sportclub Varsseveld en Schietcollege Prins Alexander hier verandering in te brengen en uiteindelijk de saamhorigheid van het volksfeest te vergroten. Het is voor belangstellenden die de andere activiteiten bij het Hofshuus bezoeken nu ook erg makkelijk even een kijkje te nemen bij de strijd om het felbegeerde koningschap. De drempel wordt lager.
De plannen voor de nieuwe setting worden in de komende periode verder uitgewerkt door een commissie gevormd uit een afvaardiging van de AOV en Sportclub Varsseveld. Niet alleen de locatie, maar ook de randzaken worden aangepakt om een fantastische nieuwe traditie in te zetten.
Ronald Ruesink, voorzitter Sportclub Varsseveld: "Vanzelfsprekend vinden we het bijzonder jammer dat deze activiteit niet meer op ons terrein plaatsvindt. Maar we gaan ervan uit dat het vogelschieten ook bij het Hofshuus een succes gaat worden. Als Sportclub Varsseveld zijn we dan ook verheugd dat onze bijdrage aan dit evenement voor een flink aantal jaren verzekerd is. Dat Sportpark Oberink niet langer de plek is voor het koningsnummer van de Volksfeesten betreuren we natuurlijk. Maar we zullen alles in het werk stellen om het samen met de AOV en Schietcollege Prins Alexander het ook op deze nieuwe, voor Varsseveld historische plek, te laten slagen."
AOV-voorzitter Luc Helmink: "Het verplaatsen van het vogelschieten naar het Hofshuus leeft al enkele jaren binnen ons bestuur, maar we waren van mening dat dit alleen mogelijk zou zijn met het handhaven van de goede samenwerking met Sportclub Varsseveld en Schietcollege Prins Alexander. Dit was ons belangrijkste uitgangspunt en we zijn dan ook trots dat we deze stap naar tevredenheid van alle partijen kunnen zetten. We verzekeren alle trouwe schutters dat het ook bij het Hofshuus een prachtig evenement wordt."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant